Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια Marketing Greece για την ανάπτυξη του Τουρισμού και τη διάχυση της γνώσης

Ένα όραμα που έγινε πράξη χάρη στη δύναμη της συνέργειας και τη σύμπραξη των ιδιωτικών φορέων συμπλήρωσε πλέον δέκα χρόνια ζωής και κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Η Marketing Greece, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια «αλληλεπιδρά με όλους τους φορείς του τουρισμού, υπουργείο, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες, ξενοδόχους και χτίζει γέφυρες συνεργασίας, με βασικό μήνυμα και στόχο τη διάχυση της γνώσης», όπως ανέφερε η CEO της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα ετών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κ. Δρέττα τόνισε ότι η ανταπόκριση από όλο το οικοσύστημα του τουρισμού είναι εξαιρετικά σημαντική και πρόσθεσε ότι βασικό μότο τους παραμένει «η βουτιά στην ταυτότητα των ελληνικών τουριστικών προορισμών αναδεικνύοντας ακόμη και αυτούς που δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμοι». «Το πλήθος και το είδος των έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία, οι πολλοί και διαφορετικοί συνομιλητές, το διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον, οι διεθνείς διακρίσεις που έχει αποσπάσει, η ενεργός της συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα όπως το WTTC και το DTTT, η διαρκής επένδυση σε τεχνογνωσία και εν τέλει η εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρεία, μας κάνει σήμερα να λέμε με βεβαιότητα και σιγουριά πως μπαίνει πλέον σε φάση ωρίμανσης. Μια ωρίμανση που ήρθε μέσα από τη διατήρηση των αξιών μας, την ειλικρινή συνεργασία με όλους, την σκληρή δουλειά, αλλά και πάθος της ομάδας» δήλωσε η κ. Δρέττα.

Αναφερόμενος στη γέννηση και δημιουργία της Marketing Greece ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος είπε ότι αυτή έγινε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα όπου η οικονομική ύφεση ήταν έντονη και οι προκλήσεις μεγάλες. Τόνισε όμως ότι όλη η πορεία της Marketing Greece έδειξε ότι τα κατάφερε και με το παραπάνω, ειδικά με τη δοκιμασία της πανδημίας, όπου κατάφερε και πραγματοποίησε στρατηγικές συνεργασίες με αποτέλεσμα να αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον τουρισμό.

Στην εκδήλωση έδωσαν «παρών» μεταξύ άλλων η Αγάπη Σμπώκου, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Marketing Greece, CEO PHĀEA Resorts, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος AEGEAN, η Χριστίνα Τετράδη, αντιπρόεδρος ΞΕΕ, ο Owner of Zante Hospitality Group, Γιάννης Παράσχης, ο CEO ΔΑΑ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος TEMES SA, Γιώργος Βήλος, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, ο Χρήστος Στεργίου, Founder & CEO TrueTrips και η Μαρίνα Βάλβη, Marketing Director AEGEAN.

Νικόλ Καζαντζίδου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παγκοσμίου ενδιαφέροντος γαστρονομικός προορισμός η Θεσσαλονίκη

Μια καινούρια πλατφόρμα cityofgastronomy.thessaloniki.gr που σκοπό έχει να ενισχύσει την ορατότητα της Θεσσαλονίκης, να προβάλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα της Μακεδονικής γης και να ενημερώσει το κοινό για τις διατροφικές πολιτικές σύμφωνα με τα βιώσιμα αστικά διατροφικά (Food) συστήματα προωθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο Αστικής Πολιτικής Τροφίμων του Μιλάνου (Milan Urban Food Policy Pact – MUFPP).
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα η οποία μέσα από φωτογραφίες που δελεάζουν τις αισθήσεις, μεταφέρουν την ιστορία και την μοναδικότητα των πιάτων της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, υπάρχει πληροφοριακό υλικό για το Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Food trails του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις farm to fork στρατηγικές που προωθεί. Κεντρική θέση στην ιστοσελίδα έχουν οι αρχές της UNESCO για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας, της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και της τοπικής οικονομίας αλλά και η σημασία αυτής της μεγάλης διεθνούς διάκρισης για την πόλη.

Επιπλέον, επισημαίνονται σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, όπως το Καπάνι, τα Λαδάδικα, ο αστικός αμπελώνας, οι ορυζώνες, τα οινοποιεία της περιοχής κ.α. Μέσα από το cityofgastronomy.thessaloniki.gr θα ενημερώνονται οι τουρίστες και οι πολίτες για όλα τα σημαντικά γαστρονομικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.Η διεθνής αναγνώριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη με την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO (UCCN), κάνει ευρύτερα γνωστή την μακραίωνη ιστορία πολιτισμού και την πλούσια κληρονομιά της πόλης, που με κινητήρια δύναμη τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, μπαίνει σε ένα διεθνή διάλογο δημιουργικότητας, με στόχο την ανάπτυξη στην οικονομία, στην κοινωνία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αυτή η κληρονομιά είναι που έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, η οποία αναγνωρίζεται πλέον, ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Αναφορικά με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τόνισε πως «η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας περνά μέσα από την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει ο γαστρονομικός τουρισμός. Η δυναμική της Θεσσαλονίκης ως ενός γαστρονομικού παράδεισου προωθείται με τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας που θα αναδείξει το κορυφαίο αυτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης και θα ενισχύσει την εξωστρεφή της ματιά στον κόσμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βιέννη-Ferien:Η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για το 2024 – Διψήφια ποσοστά αύξησης προκρατήσεων

H Ελλάδα εδραιώνεται στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης στην Αυστρία για το προσεχές καλοκαίρι με διψήφια αύξηση προκρατήσεων και πρόσθετα αεροπορικά δρομολόγια προς νέους ελληνικούς προορισμούς. Αυτό διαπιστώθηκε στην διεθνή τουριστική έκθεση Ferien 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη 14 έως 17 Μαρτίου. Αθρόα ήταν η προέλευση του κοινού στο περίπτερο του ΕΟΤ που συμμετείχε και εφέτος στην Έκθεση με διευρυμένη συμμετοχή.
Οι συνεκθέτες στο ελληνικό περίπτερο από τις Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδος, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους Βόλου-Πηλίου και Σκιάθου, την Κάρπαθο, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, τους ξενοδοχειακούς ομίλους Louis και Zeus και την Πανελλήνια Ένωση Camping, είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη ημέρα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις με τους επαγγελματίες του κλάδου.
H Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για το προσεχές καλοκαίρι
Σύμφωνα με την έρευνα της TUI (αποκλειστικός εταίρος στη Ferien) αλλά και με τα αποτελέσματα των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση, η Ελλάδα παραμένει με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών.
Οι κυριότεροι προορισμοί : Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Χαλκιδική.
Οι κρατήσεις στην TUI, παρουσιάζουν διψήφια αύξηση για το μεγαλύτερο μέρος των προορισμών (Gottfried Math CEO TUI Austria).
Η εξαιρετική πορεία των κρατήσεων κατέγραψε διψήφια αύξηση για ορισμένους προορισμούς καλύπτοντας μάλιστα ήδη το 70% του δυναμικού τους για το 2024. Αυτό επισημάνθηκε κατά τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχαν τα στελέχη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με τους διευθυντές της TUI, Dertour (δεύτερος μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων), Springer Reisen και Ideal Tours.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική εμφανίζεται η πορεία των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας, Austrian Airlines, ο οποίος ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική,Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, ‘Αραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά. Τα αεροπορικά δρομολόγια για Αθήνα παρουσιάζουν αύξηση +20% ενώ για Μύκονο θα πραγματοποιούνται 4 πτήσεις την εβδομάδα.

Νέοι προορισμοί

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η θετική απήχηση νέων προορισμών όπως της Σκύρου, της Λήμνου αλλά και της Θεσσαλίας με εβδομαδιαία πτήση από Βιέννη προς Βόλο (Austrian Airlines). Από πλευράς προορισμών, μεγάλη σημασία για την Υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας αποτελεί η διατήρηση και η εδραίωση της γραμμής Βιέννη – Βόλος αλλά και το άνοιγμα νέων γραμμών προς Λέσβο και Χίο.
Τέλος θετική η πορεία και στα νέα πτητικά προγράμματα προς Λέσβο (από Innsbruck), στις νέες γραμμές Innsbruck-Κάρπαθος, Linz-Σκιάθος ενώ ανοδική πορεία στη ζήτηση εμφανίζει η Ήπειρος, η οποία εδραιώνεται στην αυστριακή αγορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πατρινό καρναβάλι: Ρεκόρ με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα αναμένονται από σήμερα στην Πάτρα για το φημισμένο Πατρινό καρναβάλι. Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων….

Οι Καρναβαλιστές θα συμπαρασύρουν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα μεταμορφώνοντας όλη την Πάτρα σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας, δημιουργίας και διασκέδασης. Το Πατρινό Καρναβάλι υπόσχεται σε άτομα κάθε ηλικίας εικόνες, που θα μείνουν αξέχαστες.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα έχει έντονη τη σφραγίδα των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων, που θα παρελάσουν απόψε  για πρώτη φορά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής του Δήμου Πατρέων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Σε μια ολιγόλεπτη στάση τους περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου τα άρματα θα προκαλέσουν την προσοχή και τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων που θα τα χαρούν από κοντά και θα φωτογραφηθούν μαζί τους,

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, θα είναι ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη. Το άρμα της Βασίλισσας με θαλάσσιο θέμα (Γοργόνα που σέρνεται από ένα αλογόψαρο και ένα κοχύλι) θα υποδεχτεί τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, ο «Προπομπός» που θα ανοίξει τις παρελάσεις (ένα καλλιτεχνικό άρμα με μια καρναβαλική μορφή με δυο κεφάλια με ενιαίο καπέλο κλόουν περιστοιχισμένο από χορευτές), το Άνθινο άρμα (ένας τροπικός παπαγάλος με 30.000 γαρύφαλλα που προαναγγέλλει την Άνοιξη), το άρμα «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο με καρναβαλικούς ήρωες τον Σαρλό και τους Χονδρό-Λιγνό, οι «Χορευτές του Τσίρκου» (καλλιτεχνικό άρμα με ζογκλέρ και χορευτές) και ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης προσαρμοσμένα στην επικαιρότητα του πολέμου στην Παλαιστίνη, είναι η κύρια ακολουθία του Βασιλιά Καρνάβαλου που θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Φέτος θα παρελάσουν 15 Καρναβαλικά άρματα, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων εκ των οποίων τα 7 νέα, με έντονα καλλιτεχνικά ή σατιρικά στοιχεία, αντιπολεμικά άκρως επίκαιρα μηνύματα.

Ανάμεσά τους και τα νέα φετινά άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ταξίδι με τη φαντασία» και «Μωρό Καρνάβαλος». Τα υπόλοιπα άρματα είναι τα παλαιότερα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην πλατεία Γεωργίου θα ακολουθήσει η μεγάλη ανοικτή συναυλία του διεθνούς φήμης Shantel «The Disco Partizani Years!» που από τη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ στις 21.30 με τη συμμετοχή της Bucovina Club Soundsystem, των Koza Mostra και της dj Spery θα προσφέρουν στον κόσμο ένα ανεπανάληπτο διονυσιακό πάρτυ με μουσικές των Βαλκανίων, που θα μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα.

Σε ισχύ είναι από σήμερα στη Πάτρα τα μέτρα ασφάλειας και τάξης.  650 περίπου αστυνομικοί  θα βρίσκονται επί ποδός σε 24ωρη βάση .Φέτος εκτός των ενισχύσεων από τις όμορες αστυνομικές διευθύνσεις – Αιτωλία, Ακαρνανία και Ηλεία, παρούσες θα είναι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα Ιωάννινα και τη Λευκάδα.

Αστυνομικοί θα μετέχουν και στα μικτά κλιμάκια υπηρεσιών, που θα πραγματοποιούν ελέγχους για παρεμπόριο, αισχροκέρδεια, διάθεση ακατάλληλων οινοπνευματοδών ποτών. Σεκιούριτι – που θα φέρουν διακριτικά γιλέκα, θα έχουν τον ρόλο των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών παρελάσεων του Σαββάτου και της Κυριακής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενισχυμένα είναι από σήμερα και τα δρομολόγια στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων .Οι κρατήσεις λόγω της μεγάλης ζήτησης , γίνονται ηλεκτρονικά και όχι τηλεφωνικά. Σε ισχύ θα τεθούν από το Σάββατο 16 Μαρτίου τα τροποποιημένα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας από και προς το κέντρο της Πόλης.

Σε  πλήρη και διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται  και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας .Όσον αφορά το υγειονομικό σχεδιασμό, η 6η ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό. Υπαίθριο ιατρείο θα υπάρχει στο άνω τμήμα της πλατείας Γεωργίου. Θα εφημερεύουν και τα τρία νοσοκομεία της πόλης ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα  τεθεί το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα,  το Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα με όλες τις αναγκαίες ιατρικές  ειδικότητες.

NEWSIT

Ρεκόρ με 60.000 καρναβαλιστές στο Πατρινό Καρναβάλι – «Βουλιάζει» η Πάτρα από επισκέπτες

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ