Connect with us

Uncategorized

Δυνατότητα διαμονής στο αριστούργημα του Μεταβολισμού «Capsule House K»

Λάτρεις της αρχιτεκτονικής και έχοντες αδυναμία στην ιστορία έχουν πλέον δυνατότητα να κλείσουν μέσω Airbnb διαμονή στο Capsule House K, ένα προσφάτως ανακαινισθέν εμβληματικό αρχιτεκτόνημα και ένα από τα τελευταία εναπομείναντα παραδείγματα του κινήματος του Μεταβολισμού.

Παρότι, ο Nagakin Capsule Tower, που σχεδίασε ο Kisho Kurokawa ανεγέρθη στο Τόκιο για να ικανοποιήσει το λάιφ στάιλ προσωρινότητας των επιχειρηματιών ενός αστικού κέντρου – πέρυσι ανακοινώθηκε η κατεδάφισή του -, το Capsule House K έχει φωλιάσει στο δασικό τοπίο της επαρχίας Ναγκάνο και ήταν το σπίτι του Ιάπωνα αρχιτέκτονα από τη δημιουργία του, το 1972. Και τα δύο αρχιτεκτονήματα χαρακτηρίζονται από την ίδια λογική: ένα στοιχείο «μόνιμης βάσης», πάνω στο οποίο προσαρμόζονται «κάψουλες», ανεξάρτητες μονάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Uncategorized

Ελεονώρα Μελέτη: Απαντά στα δημοσιεύματα ότι το Mega Καλημέρα «κόβεται» – «Φαίνεται ποιος είναι αξιόπιστος και ποιος όχι»

Απαντήσεις για όλους και για όλα έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου.

Η Ελεονώρα Μελέτη σχολίασε τα όσα γράφονται για την εκπομπή της, ειδικά μετά την επιλογή του καναλιού να τη μεταφέρει 20 λεπτά αργότερα. 

«Η εκπομπή, ακόμα και τον πρώτο χρόνο που έσκιζε, πάλι κοβόταν. Το ότι ο καθένας δεν έχει διασταυρωμένο ρεπορτάζ, ή το ρεπορτάζ που έχει είναι λάθος – λάθη συμβαίνουν, όλοι τα κάνουμε – δεν είναι δικό μου θέμα. Δε στέκομαι σε αυτά. Ούτως ή άλλως, από κάποια στιγμή και μετά, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, φαίνεται και ποιος είναι αξιόπιστος και ποιος όχι.

Έχω πάρει τηλέφωνο γιατί έχω θελήσει να προστατεύσω δημοσιογράφο, και του είπα ότι αυτό που γράφει δεν ισχύει και θα διαψευσθεί από το γεγονότα με τέτοιο τρόπο που θα κάνει κακό στο όνομά του. Εκείνος επέμενε ότι εγώ δε ξέρω – που εγώ ήξερα γιατί ήμουν η άμεσα εμπλεκόμενη – και τελικά το έφαγε το κεφάλι του γιατί διαψεύστηκε. Στον χώρο κυκλοφορεί ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος. Δε φταίω εγώ γι’ αυτό. Εγώ προσπάθησα να τον προστατεύσω.

Πέρα από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπάρχουν και οι ανθρώπινες σχέσεις. Εμείς, δε μαθαίνουμε από εσάς όσα γίνονται, τα γνωρίζουμε από τις ζυμώσεις. Για αλλαγές, για αποφάσεις που δεν παίρνουμε εμείς αλλά οι άλλοι, γνωρίζουμε και γνωρίζουμε και το παρασκήνιο πολύ πριν μάθετε εσείς το αποτέλεσμα. Είναι άδικο και για ανθρώπους που έχουμε προσωπικές σχέσεις να φαίνεται ότι είναι πιο σκληροί, γιατί διαβάζω διάφορα.

Είναι επιλογή μου να αντιμετωπίζω πράγματα για τα οποία δεν αναλαμβάνω την ευθύνη, ούτε την απόφαση, με ένα τρόπο που δηλώνει το καλοδεχούμενο. Είμαστε εδώ γιατί όλοι θέλουμε το καλύτερο για κάτι. Ο τρόπος που μπορεί να έρθει αυτό, μπορεί να μην είναι ο αναμενόμενος ή αυτός που περιμένει κάποιος» είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Σε άλλο σημείο, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε και στη συναισθηματική κακοποίηση που έχει παραδεχτεί ότι βίωσε στο παρελθόν.

«Η διάγνωση αφορά σε μια χρονική περίοδο, το αποτέλεσμα σε συνοδεύει για πάντα. Νιώθω ευλογία γι’ αυτό που μου έχει συμβεί γιατί πραγματικά ήρθα σε επαφή με τον εαυτό μου και πραγματικά έχτισα μια πάρα πολύ όμορφη σχέση… Το βιβλίο που ετοιμάζω θα είναι η πραγματική ιστορία του τι έκανα το πρώτο καλοκαίρι μετά τον “Πρωινό καφέ”. Πήγα στο Μπαλί για τρεις μήνες…

Την περίοδο του Πρωινού Καφέ, όλοι αυτοί που σήμερα ηθικολογούν και κουνάνε το δάχτυλο, κάνανε τέρατα. Οπότε, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί όλοι. Θα εκτεθούν μόνοι τους ,δεν είναι ανάγκη να τους εκθέσω κι εγώ. Η σχέση μου είναι αποστασιοποιημένη, είναι επιλογή μου να μην κάνω τίποτα άλλο στον χώρο αυτό πέρα από τη δουλειά μου».

Σχετικά με τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να έχει κάνει ραντεβού με το Mega προκειμένου να αλλάξει τηλεοπτική στέγη τη νέα σεζόν, η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Αν δεν κάνει ο Γρηγόρης ραντεβού, ποιος θα κάνει; Είναι ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες στον χώρο, διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του, αλλά το πρόγραμμα δε θα το αποφασίσουμε εμείς. Είναι τόσες ζώνες χωρίς πρόγραμμα. Σαφώς υπάρχει χώρος για πρόσωπα».

«Η Αλεξάνδρα είναι κοριτσάκι με όλη τη σημασία της λέξης. Το απολαμβάνει, το ζει και της αρέσει. Είναι μια τρέλα, αλλά μερικές φορές είναι κυριολεκτικά τρέλα. Έρχονται και στιγμές που λες, “Χριστέ μου που να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο”. Είναι μια στιβαρή προσωπικότητα, επιχειρηματολογεί, στηρίζει αυτό που πιστεύει και που λέει. Με τον Θοδωρή υπάρχει χρόνος γιατί υπάρχει πρόθεση» είπε τέλος για την κόρη και τον σύζυγό της

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x1hkcenoro7&playlistId=v-cxiuxsgwz97d

TLIFE

Continue Reading

Uncategorized

Κωνσταντίνος Καζάκος – Βασιλική Μακρή: Χωρισμός «βόμβα» μετά από 3 χρόνια σχέσης

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η Βασιλική Μακρή φαίνεται πως αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της On Time και της Σάσας Σταμάτη, ο ταλαντούχος ηθοποιός χώρισε από την νεαρή χορεύτρια, με το περιβάλλον της Βασιλικής Μακρή να αναφέρει πως η σχέση τους έκανε τον κύκλο της καθώς και οι δύο τους πλέον αναζητούσαν διαφορετικά πράγματα.

Λίγο μετά το διαζύγιό του με την Ιωάννα Μαρτζούκου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος γνώρισε και ερωτεύτηκε την κατά 27 χρόνια μικρότερή του, Βασιλική Μακρή. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Τώρα είμαι πάρα πολύ καλά. Έχω βρει ένα πλάσμα που αγαπάω και με αγαπάει πάρα πολύ και είμαι χαρούμενος».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προτεραιότητα του Κωνσταντίνου ήταν πάντα η κόρη του και ο γιος του και η σχέση μαζί τους. Ο γοητευτικός ηθοποιός διατηρεί άριστες σχέσεις με πανέμορφη πρώην σύζυγό του Ιωάννα Μαρτζούκου, καθώς τη θεωρεί όχι απλώς τη μητέρα του γιου τους, αλλά και καλή μητέρα του παιδιού που απέκτησαν. 

Όσον αφορά στα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας τους, ο Κωνσταντίνος Καζάκος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Δεν με ενδιαφέρει που σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας που έχω με την σύντροφό μου. Ο καθένας έχει γίνει δικαστής. Με τη σύντροφο μου γνωριστήκαμε στη δουλειά, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που δεν έχουν σπουδάσει υποκριτική. Κάποιοι ήταν καταπληκτικοί και άλλοι ήταν “κούτσουρα”».

Ποια είναι η Βασιλική Μακρή που διατηρούσε επί τρία χρόνια σχέση με τον Κωνσταντίνο Καζάκο

Στα 18 της, η Βασιλική Μακρή έφυγε από τη γενέτειρά της, Πάτρα, για να ακολουθήσει το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από το να σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Σήμερα είναι επαγγελματίας χορεύτρια και performer, έχοντας λάβει συμμετοχή και σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Μία από αυτές στάθηκε και η αφορμή να γνωρίσει τον πασίγνωστο ηθοποιό, με τον οποίο ανέπτυξε ερωτική σχέση.

Το προσωπικό της προφίλ της στο Instagram μετρά πάνω από 2000 ακολούθους και είναι γεμάτο από φωτογραφίες από την καθημερινότητά της ως χορεύτρια. Μάλιστα, στα περισσότερα από τα στιγμιότυπα που έχει δημοσιεύσει η ίδια, ποζάρει, είτε μέσα από το γυμναστήριο, είτε από την αίθουσα χορού, όπου και προετοιμάζεται για τις παραστάσεις της.https://www.instagram.com/p/CloXQt3hobL/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.tlife.gr&rp=%2Feidhseis-nea%2Fkonstantinos-kazakos-vasiliki-makri-xorismos-vomva-meta-apo-3-xronia-sxesis%2F1462977%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A757.3999999999069%2C%22ls%22%3A250.10000000009313%2C%22le%22%3A627.3999999999069%7D

TLIFE

Continue Reading

Uncategorized

Γρηγόρης Πετράκος: Το δημόσιο σχόλιο στη Θεοφανία Παπαθωμά μετά την είδηση του χωρισμού τους

Σαν «βόμβα» έσκασε πριν μερικά 24ωρα η είδηση πως η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μετά από δέκα χρόνια συμβίωσης και δυο παιδιά.

Η εν λόγω είδηση έγινε γνωστή μέσα από την εφημερίδα Real life. «Η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος αποφάσισαν μετά από δέκα χρόνια συμβίωσης να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Ιδεολογικοί λόγοι, καθώς και κάποια αξεπέραστα προβλήματα οδήγησαν το ζευγάρι σε αυτή την απόφαση. Κύριο μέλημά τους και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».

Μέχρι στιγμής, ο τραγουδιστής και η ηθοποιός δεν έχουν απαντήσει ανοιχτά για την σχέση τους, ωστόσο και στο παρελθόν, επιθυμούσαν να κρατούν μακριά από τα media την κοινή τους ζωή.

Και μπορεί πλέον η Θεοφανία Παπαθωμά να μην ακολουθεί τον Γρηγόρη Πετράκο στα social media, ωστόσο εκείνος, όχι μόνο την ακολουθεί, αλλά έκανε και ένα τρυφερό σχόλιο στην τελευταία της ανάρτηση μέσω της οποίας η ηθοποιός ανακοίνωνε την απόκτηση του μεταπτυχιακού της

Όπως θα δεις και στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα, στην τελευταία ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά, ο Γρηγόρης Πετράκος έχει αφήσει μερικές καρδιές.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x1hkcenoro7&playlistId=v-cvxsthhyvjy1

TLIFE

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ