Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Please find attached my CV» – Περφόρμανς της Ελίζας Σόρογκα

Στην καρδιά του πολύπλοκου, καθ’ όλα ειρωνικού και απρόβλεπτου κόσμου της αγοράς εργασίας, στοχεύει η περφόρμανς «Please find attached my CV» της ταλαντούχας Ελίζας Σόρογκα. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου, στις 20:00 στο Art Project Space (Φαλήρου 66, στάση μετρό Συγγρού- Φιξ).

Η βραβευμένη καλλιτέχνις αποπειράται να φωτίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον/ην υποψήφιο/α ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη εύρεση εργασίας. Στήνει την περφόρμανς γύρω από διαφορετικές συνεντεύξεις εργασίας όπου η ίδια κάθε φορά υποδύεται την υποψήφια. Καλεί δε όσα μέλη από το κοινό επιθυμούν να λάβουν τον ρόλο του/ης εργοδότη/τριας στην συνέντευξη εργασίας. Η περφόρμανς θα είναι αυτοσχεδιστική αναλόγως με τις ερωτήσεις που θα της κάνουν στον ρόλο του μελλοντικού της εργοδότη. Όσο για τα επαγγέλματα, προέρχονται από συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει η ίδια στο παρελθόν.

«Για εμένα αυτό το έργο είναι μια αυτοβιογραφία επειδή έχω προσωπικά ταλαιπωρηθεί πολύ με τις συνεντεύξεις εργασίας και “βγήκα” λίγο από τον εαυτό μου και το παρατήρησα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελίζα Σόρογκα. «Έχω γύρω στα 10+ διαφορετικά βιογραφικά σημειώματα που το καθένα παρουσιάζει έναν άλλον άνθρωπο σε άλλη εξειδίκευση. CV Eliza Project Manager, CV Eliza Artist, CV Eliza Νταντά, CV Eliza Δασκάλα Αγγλικών κοκ. Αποφάσισα να μετουσιώσω όλη αυτή την κωμικοτραγική εμπειρία σε έργο. Υπάρχει μια παραδοξότητα εδώ» προσθέτει: «Τι “εκπτώσεις” καλούμαστε να κάνουμε ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε μια δουλειά, εκπτώσεις στον χρόνο μας, το γνωστό μότο “τα κάνω όλα και συμφέρω” που κυριαρχεί στη σύγχρονη εργασιακή εμπειρία».

Στο έργο «Please find attached my CV» τον ρόλο του παρουσιαστή έχει ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας. Η σύλληψη και περφόρμανς είναι της Ελίζας Σόρογκα. Η ιδέα αρχικά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο φιλμ Identity in Between, σε σκηνοθεσία Έφης Σπύρου και παραγωγή της Run On Art NGO, 2021.

Η Ελίζα Σόρογκα είναι καλλιτέχνις παραστατικών τεχνών και σκηνοθέτις. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στη Royal Scottish Academy of Art and Architecture (Εδιμβούργο), 3331 Arts Chiyoda (Τόκυο), Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), V&A Museum (Λονδίνο), Art Athina Virtual, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Αθήνα), Ταινιοθήκη της Ελλάδος κα.

Νατ.Δ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση σε ανοιχτή φιλανθρωπική εκδήλωση και παρουσίαση βιβλίου από την Film School “Hollywood Studio Thessaloniki”

Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση στη Hollywood Studio Thessaloniki (Εγνατία 45).

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Ήθος- Πάθος- Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας” σε ένα διαδραστικό σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο.

Όλα τα έσοδα της βραδιάς από το βιβλίο θα διατεθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού, του οποίου η πρόεδρος, κα Άννα Φόνσου, θα παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Η παρουσίαση:

Ο συγγραφέας, Λεωνίδας Γαλάνης, θα μας φέρει σε επαφή με το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας και της ευδαιμονίας μέσα από μία καθηλωτική και απολαυστική παρουσίαση.

Το βιβλίο:

Το «Ήθος Πάθος Λόγος» εξερευνά το μυστικό της επιτυχίας από την αρχαιότητα μέχρι το… διάστημα.

«Από τον Σοπενάουερ μέχρι τον Μπρους Λι. Από τη μουσική βιομηχανία μέχρι την άγρια ζούγκλα. Από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι… τον Μπάμπη. Το μυστικό, που ήταν κρυμμένο σε ένα εγχειρίδιο ρητορικής, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί.»

Έχοντας ως βάση μια αληθινή ιστορία 2.400 ετών, εκείνη του απλού στρατιώτη, παρελαύνουν αναφορές στη φιλοσοφία και τη δράση του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Πλουτάρχου και πολλών άλλων, και μας οδηγούν σε νεότερους, όπως τον Τσιαλντίνι, τον Κόβεϊ, τους… Extreme.

Με απλό, ευχάριστο και ελαφρώς χιουμοριστικό τρόπο μεταφέρεται το μυστικό στον αναγνώστη, ώστε να είναι σε θέση να το εφαρμόσει άμεσα και εύκολα για την κατάκτηση της επιτυχίας και της ευδαιμονίας. Ένα βιβλίο που «δεν γνωρίζει ηλικίες» και μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όλους.

Ο συγγραφέας:

Ο Λεωνίδας Γαλάνης έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων ως εκπαιδευτής management, πωλήσεων και marketing. Διατέλεσε στέλεχος σε πολλές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Hollywood Studio Thessaloniki

Η Film School “Hollywood Studio Thessaloniki” (H.S.T), είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης που ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη, μετά από 20 χρόνια.

Σκοπός της Σχολής “H.S.T” είναι να εκπαιδεύει τους σπουδαστές σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πληροφορίες
HOLLYWOOD STUDIO THESSALONIKI

Εγνατία 45, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 
2310 500 134
Ημέρα και ώρα παρουσίασης βιβλίου:
Δευτέρα, 1 Απριλίου στις 20:00

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Το χέρι” της Έφης Βετουλάκη στο Θέατρο Αθήναιον

Το Κινηματοθέατρο Αθήναιον παρουσιάζει ένα θεατρικό έργο, που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία μέσα από το πρίσμα του Θύτη.
Υπόθεση:

Στο αμφιθέατρο ενός Πανεπιστημίου, υποψήφιοι ψυχίατροι πρόκειται να παρακολουθήσουν μια συνεδρία της καθηγήτριάς τους με έναν επικίνδυνο γυναικοκτόνο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο δολοφόνος ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, τις πεποιθήσεις του και τα στερεότυπα που έχουν κτιστεί μέσα του από την παιδική του ηλικία. Ο θεατής διαπιστώνει ότι πολλές φορές ταυτίζεται ιδεολογικά με τον δολοφόνο. Η πλοκή εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε o θεατής να αναζητήσει το δικό του μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία λανθασμένων στερεότυπων. Ποιος είναι τελικά ο θύτης;

Μορφές βίας που θίγει το έργο: Σχολικό Μπούλιγκ, συναίνεση στην ερωτική πράξη, λεκτική-σωματική-ψυχολογική-οικονομική-εργασιακή βία, την βία στα τραγούδια, βία κατά των ζώων, παιδική κακοποίηση.

Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Συντελεστές
Κείμενο-μουσική:

Έφη Βετουλάκη
Παίζουν και σκηνοθετούν:
Νίκος Ζώκας (γυναικοκτόνος)
Μαρία Ιωαννίδου (καθηγήτρια Ψυχιατρικής)
Πιάνο:
Χριστίνα Βετουλάκη
Ηχογράφηση:
Δημήτρης Αδάμ
Ενδυματολόγος:
Καλλιόπη Ιωαννίδου
Φωτογραφία:
Κατερίνα Ναλμπάντη
Αφίσα:
ΔΙΕΚ Ευόσμου – Τμήμα Γραφιστικής: Στυλιανή Μουτάφη, Δημήτρης Μπιτζένης
Επικοινωνία / Δημόσιες Σχέσεις:
Έρη Χριστοφορίδου

Πληροφορίες:
Κινηματοθέατρο Αθήναιον 

(Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη)
Κρατήσεις θέσεων:
6906467283
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα, 25 Μαρτίου στις 20:00
Τετάρτη, 27 Μαρτίου στις 20:00
***
Δευτέρα, 1 Απριλίου στις 20:00
Τετάρτη, 3 Απριλίου στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 
Γενική είσοδο: €10.00
Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του Θεάτρου, στην more και στην goldmall
Πραγματοποιούνται παραστάσεις σε σχολεία και συλλόγους κατόπιν συνεννόησης στα τηλ: 6951761369 & 6972696055

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική πρεμιέρα για την ταινία “Dolls of Dresden”: Οι κούκλες της Δρέσδης του Αλέξη Τσάφα στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική πρεμιέρα κάνει στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 η ταινία “Dolls of Dresden” του Αλέξη Τσάφα. Μια ταινία για την ερωτική σχέση δύο γυναικών, το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία, την τέχνη και τον έρωτα, γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη και στη Δρέσδη.

Μετά το πέρας της προβολής θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Filming in Thessaloniki / from scratch to screen”. Στο πάνελ θα παρευρεθούν ο Δημήτρης Σταμπολής (Διευθυντής Φωτογραφίας), ο Απόστολος Καρακάσης (Πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου στο ΑΠΘ) και ο Γιώργος Καλομενόπουλος (Παραγωγός, Media Expert). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Οικονόμου (Δημοσιογράφος).

Περίληψη: 

Η Άννα είναι μια νέα αντισυμβατική δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη. Η γεννημένη στη Δρέσδη Lophilia, είναι μια ζωγράφος που με τον αιρετικό τρόπο ζωής της και την τέχνη της εντυπωσιάζει και προκαλεί. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σύντομα σε μια βαθιά ερωτική σχέση με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

Την προσέγγιση των δύο γυναικών θα διακόψει ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia. Η Άννα συγκλονισμένη από την απώλεια της φίλης της και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για τη Lophilia το σώμα της να αποτεφρωθεί, θα αναζητήσει στη Δρέσδη τον πατέρα της για να αποσπάσει την απαραίτητη συγκατάθεση του. Η συγκλονιστική εμπειρία της σύντομης γνωριμίας της με την Lophilia, θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή της Άννας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αλέξης Τσάφας
Σενάριο: Αλεξία Μπεζίκη, Αλέξης Τσάφας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής, Αντώνης Κουνέλλας
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Ήχος: Σίμος Λαζαρίδης
Μουσική: Γιάννης Κονσολάκης
Παραγωγή: 2K Entertainment
Παραγωγοί: Γιώργος Καλομενόπουλος
Συμπαραγωγή: EKK, EΡT, ΕΚΟΜΕ, 2K FILMS, TWO THIRTFIVE (2|35), ABENTEUERFILM, The Travelling Cinematographer, NewBorn Filmproduktion
Συμπαραγωγοί: Arndt Schwering Schwering -Sohnrey, Δημήτρης Σταμπολής, Δημήτρης Αργυρίου
Κοστούμια: Πάνος Ζαχαράκης

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά, Παρασκευή Χουρτσίδου, Steffi Dimitrow
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 98′
Επικοινωνία: Κινηματοθέατρο Αθήναιον | Έρη Χριστοφορίδου

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Χριστίνα Σωτηρίου, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Γλάστρας, Σωτήρης Ψαλτίδης, Aκύλλας Καραζήσης, Helga Werner, Peter Meinhardt, Carlotta Bähre, Αrndt Schwering-Sohnrey, Aκύλλας Καραζήσης

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Αλέξης Τσάφας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις μικρού μήκους ταινίες, τρεις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τρία μεγάλου μήκους δημιουργικά ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες αυτές συμμετείχαν σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις. Επί σειρά ετών έζησε και εργάστηκε στο Πράσινο Ακρωτήριο όπου δίδαξε κινηματογράφο. Ο Αλέξης Τσάφας είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φιλμογραφία 

•    2002 Χορεύοντας με τον Ραϊντέλ (ντοκ)
•    2005 The Μusic Cape (ντοκ)
•    2008 Mindelo – traz d’horizonte (ντοκ)
•    2011 A Menina dos Olhos Grandes
•    2015 Zenaida
•    2023 Dolls of Dresden

Πληροφορίες:
Κινηματοθέατρο Αθήναιον 

(Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη)
Κρατήσεις θέσεων:
6906467283
Πανελλαδική Πρεμιέρα:
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 στις 22:00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδο: 

€4.00
Προπώληση εισιτηρίων: 
more.comgoldmall.gr και στο ταμείο του Κινηματοθεάτρου Αθήναιον
Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ