Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη σε διαμαρτυρία στη Ν. Υόρκη

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σαράντον συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι για την υποστήριξη των εργαζομένων σε εστιατόρια που αγωνίζονται για αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Το Spectrum News 1 Albany ανέφερε ότι η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη μαζί με οκτώ άλλους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια αντικυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άννα Μαρία Αρτσίλα.

Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν κρατήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανιστούν στο δικαστήριο σε μελλοντική ημερομηνία.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ζήτησαν οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια να συμπεριληφθούν στη αύξηση του κατώτατου μισθού της πολιτείας της Νέας Υόρκης στα 17 δολάρια την ώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει προσωρινά τα βασιλικά ηνία

O πρίγκιπας Έντουαρντ, αναμένεται να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, τη στιγμή που ο Βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περιορίζουν σημαντικά τα δικά τους, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ο 75χρονος μονάρχης και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Ο Έντουαρντ, αδελφός του Καρόλου και θείος του Γουίλιαμ, μπορεί να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της βασιλικής οικογένειας, έστω και προσωρινά, όπως γράφει ο Independent.

Ο δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- αναλαμβάνει πλέον περισσότερες βασιλικές ευθύνες. Κι αυτό μετά το διπλό σοκ για τη βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον να έχουν ήδη ξεκινήσει θεραπεία για καρκίνο.

Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή (22.03.2004) ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε “προληπτική” χημειοθεραπεία. Στις 5 Φεβρουαρίου 2024, έγινε γνωστό από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Χείρα βοηθείας προσφέρει και η βασίλισσα Καμίλα η οποία έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις από τότε που διαγνώσθηκε με καρκίνο ο Κάρολος.

Ο πρίγκιπας με την ατσάλινη πυγμή και οι γκάφες

Οι ειδικοί επί των βασιλικών θεμάτων, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ατσάλινη πυγμή του δούκα του Εδιμβούργου.

Το 2023, ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα.

Σημειώνεται ότι η πριγκίπισσα Άννα, συμμετέχει και εκείνη δυναμικά σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και πήρε πτυχίο το 1986. Όταν αργότερα εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του ως Βασιλικός Πεζοναύτης, προκάλεσε το δικό του «ρήγμα» στο παλάτι.

 

Η προσπάθειά του το 1987 να δημιουργήσει ένα τηλεπαιχνίδι με θέμα τους βασιλείς με τίτλο “It’s a Royal Knockout” στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία με τους κριτικούς να το αποκαλούν ως ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο για τη βασιλική οικογένεια.

Είναι σήμερα το έβδομο πιο δημοφιλές -εν ζωή – βασιλικό πρόσωπο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov (περίπου το 42% του βρετανικού κοινού έχει θετική άποψη γι’ αυτόν).

Στις 19 Ιουνίου 1999, παντρεύτηκε την Σόφι Ρυς-Τζόουνς, σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Στις 10 Μαρτίου έσβησε 60 κεράκια.

NEWSIT

Προσωρινή (;) αλλαγή φρουράς στο θρόνο: Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει τα ηνία

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Παγκόσμιος συναγερμός για επιδημία καρκίνου στους κάτω των 50 – Ο άγνωστος παράγοντας

Συναγερμός για επιδημία καρκίνου που χτυπά νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών έχει σημάνει στους επιστήμονες μετά και την διάγνωση σοκ της Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την αιτία μιας μυστηριώδους «επιδημίας» καρκίνου, η οποία χτυπά τους κάτω των 50 ετών, μετά και την σοκαριστική ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον.

Η είδηση πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει καρκίνο, έφερε στο προσκήνιο την ανησυχητική τάση που παρατηρείται με κορυφαίους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά την πολυετή έρευνα, οι ερευνητές δεν μπορούν να απαντήσουν με ακρίβεια στο τι κρύβεται πίσω από το πρόβλημα.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ένας χειρουργός ισχυρίστηκε ότι μπορεί να ευθύνεται ένας παράγοντας που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί.

Ο καθηγητής Andrew Beggs, ειδικός χειρουργός παχέος εντέρου και ανώτερος κλινικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, είπε ότι: «Μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος περιβαλλοντικός παράγοντας που δεν έχουμε ανακαλύψει, παρά την εκτεταμένη έρευνα».

Και πρόσθεσε: «Ο καρκίνος σε νεαρές ηλικίες δεν είναι καθόλου σπάνιος. Διατηρώ μια κλινική για πρώιμο καρκίνο σε ενήλικες και βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους στα 40 τους να προσβάλλονται από καρκίνο».

Πρόσθεσε ότι άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στην αύξηση αυτής της τάσης είναι οι καλύτερες μέθοδοι ανίχνευσης καρκίνου, η επίγνωση των συμπτωμάτων και ο καλύτερος έλεγχος γενετικών καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Σημαντική αύξηση του καρκίνου στους νέους

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι ενώ τα ποσοστά καρκίνου έχουν αυξηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα κρούσματα αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα στους νέους.

Σύμφωνα με το βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο Καρκίνου, το ποσοστό επίπτωσης μεταξύ των νεότερων Βρετανών (ηλικίας μεταξύ 25-49 ετών) είναι τώρα 162,4 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Αυτό είναι 22% υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό της δεκαετίας του ’90.

Συγκριτικά, τα ποσοστά για τους άνω των 75 ετών, που αντιπροσωπεύουν περίπου τις μισές περιπτώσεις καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν μόνο κατά 9% την ίδια περίοδο.
Τα κρούσματα μεταξύ των κάτω των 50 ετών εξακολουθούν να είναι, στατιστικά μιλώντας, σπάνια, και αντιπροσωπεύουν μόνο μία στις 10 περιπτώσεις της νόσου στη Βρετανία.

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την αιτία, ανησυχεί τους ειδικούς.

Ο ογκολόγος Δρ Shivan Sivakumar, από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, περιέγραψε την κατάσταση ως «επιδημία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια επιδημία νέων (κάτω των 50 ετών) που προσβάλλονται από καρκίνο. Είναι άγνωστη η αιτία του γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά βλέπουμε περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν καρκίνο στην κοιλιά».

Ο καθηγητής Karol Sikora, παγκοσμίου φήμης ογκολόγος με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, είπε στη MailOnline νωρίτερα φέτος ότι οι ειδικοί δεν είχαν ιδέα τι προκαλεί μια «τρομακτική» αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος, ειδικά μεταξύ νεαρών γυναικών.

Μιλώντας σήμερα, πρόσθεσε ότι οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο πίσω από την αύξηση του καρκίνου στους νέους.

Ανέφερε ακόμα ότι η αύξηση παρατηρείται εδώ και χρόνια και ότι «Δεν έχει καμία σχέση με τον Covid ή με τα εμβόλια – άρχισε να συμβαίνει πολύ πριν».

«Πιστεύω ότι πιθανότατα οφείλεται σε αλλαγές στον τρόπο ζωής -παχυσαρκία, λιπαρή διατροφή, καθιστική ζωή, όλη την ημέρα στο γραφείο και φυσικά καλύτερα διαγνωστικά τεστ».

Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των φύλων στα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των νέων.

Τα στοιχεία του Βρετανικού Ερευνητικού Κέντρου Καρκίνου δείχνουν ότι οι γυναίκες στις αρχές της δεκαετίας των 40, όπως η Κέιτ Μίντλετον, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο σε σχέση με έναν άνδρα της ίδιας ηλικίας.

Η Βρετανία δεν είναι ακραία όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών καρκίνου μεταξύ των νέων, με παρόμοια ποσοστά να παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε κόκκινο κρέας και χαμηλές σε φρούτα, καθώς και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα αποτελούν κύριους παράγοντες κινδύνου.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal πέρυσι διαπίστωσε ότι οι περιπτώσεις πρώιμης εμφάνισης καρκίνου αυξήθηκαν συνολικά παγκοσμίως κατά 79% μεταξύ 1990 και 2019.

Οι ειδικοί προέβλεψαν επίσης ότι τα κρούσματα καρκίνου στους νέους θα αυξηθούν περαιτέρω, κατά 31% επιπλέον έως το 2030.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι η Αυστραλία είχε τον υψηλότερο αριθμό πρώιμων διαγνώσεων καρκίνου στον κόσμο, με 135 κρούσματα ανά 100.000 άτομα το 2022.

Στο ίδιο δημοσίευμα της Daily Mail υπάρχει διαδραστικός χάρτης που αποτυπώνει τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τον καρκίνο σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Η Νέα Ζηλανδία έρχεται δεύτερη, με 119 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στους νέους, ακολουθεί η Πορτογαλία με 89,3 περιπτώσεις ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, με 88,6 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα.

Συγκριτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ήταν πολύ χαμηλότερα αλλά εξακολουθούν να είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, έρχονται στην 28η και 6η θέση, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με τον χάρτη της Daily Mail, ανιχνεύονται 61,9 περιπτώσεις καρκίνου ανά 100.000 άτομα κάτω των 50 ετών.

Πάνω από 375.000 περιπτώσεις καρκίνου ανιχνεύονται κάθε χρόνο στη Βρετανία, που ισοδυναμεί με 1.000 κάθε μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του εντέρου αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων καρκίνου.

Πληροφορίες από Dailymail 

NEWSIT

Παγκόσμιος συναγερμός για επιδημία καρκίνου στους κάτω των 50 μετά τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον – Ο άγνωστος παράγοντας και η Ελλάδα

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Νέα έξοδος στο Γουίνδσορ – Την είδαν με τα παιδιά της Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις

Η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να βγήκε ξανά βόλτα στο Γουίνδσορ λίγες μέρες αφότου εθεάθη σε ένα κατάστημα στην αγαπημένη της φάρμα μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αν και πολλοί αμφισβήτησαν ότι επρόκειτο για την ίδια.

Η Κέιτ Μίντλετον, που απουσιάζει από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιά της στην οποία υποβλήθη στις 16 Ιανουαρίου 2024, λέγεται ότι εντοπίστηκε από ντόπιους μαζί με τα τρία της παιδιά, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Κάτοικος δήλωσε στην Telegraph ότι η Κέιτ βρίσκεται «αρκετά συχνά» στην περιοχή, ενώ το σπίτι της είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Μιλώντας στην Telegraph, ο ντόπιος είπε: «Μένουμε εδώ ακριβώς απέναντι, μπαινοβγαίνουν από την πίσω πύλη και ο Ντέιβ (ο θυρωρός) θα άφησε να μπουν γρήγορα. Η πριγκίπισσα έρχεται εδώ αρκετά, είναι κοντά στο σπίτι της και το Adelaide Cottage είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά».

Και συνέχισε: «Ήταν στο τένις την Κυριακή, ο φίλος μου παίζει εκεί και η Κέιτ πρόσεχε τα παιδιά, ήταν εκεί όλη την ώρα», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο οπτικό υλικό από την παρουσία της Κέιτ…

NEWSIT

Η Κέιτ Μίντλετον σε νέα έξοδο στο Γουίνδσορ – Την είδαν με τα παιδιά της Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις

 

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ