Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Συναισθηματική υπερφαγία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πόσες φορές άνοιξες το ψυγείο μέσα στη νύχτα μετά από άσχημες σκέψεις; Ή αμέσως μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο; Τρέχετε στο ντουλάπι όταν αισθάνεστε πεσμένοι ή αναστατωμένοι; Δεν είσαι μόνος. Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να στρέφονται στο φαγητό για άνεση ως τρόπο να αντιμετωπίσουν μεγάλα, δύσκολα συναισθήματα.

Όταν τρώτε ως απάντηση σε συναισθήματα, ονομάζεται συναισθηματική κατανάλωση. Όλοι το κάνουν μερικές φορές.

Το σώμα μας χρειάζεται τροφή ώστε να επιβιώσει. Είναι λογικό ότι το φαγητό φωτίζει το σύστημα ανταμοιβής στον εγκέφαλο και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Όταν η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού συμβαίνει συχνά και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να το αντιμετωπίσει, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις στιγμές, το φαγητό δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα. Εάν κάποιος νιώθει άγχος, πλήξη, μοναξιά, θλίψη ή κούραση, το φαγητό δεν θα διορθώσει αυτά τα συναισθήματα. Για μερικούς ανθρώπους, αυτός ο κύκλος της στροφής προς το φαγητό για να αντεπεξέλθουν δημιουργεί ενοχές και ντροπή συναισθήματα τα οποία είναι πιο δύσκολα να διαχειριστούν.

Το φαγητό είναι στο επίκεντρο πολλών πραγμάτων που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και αποτελεί και μέρος των γιορτών μας. Το να φτιάχνετε φαγητό για κάποιον που περνάει δύσκολες στιγμές μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι νοιάζεστε γι αυτόν και το να μοιράζεστε φαγητό με άλλους είναι ένας ακόμη τρόπος σύνδεσης.

Είναι λογικό να υπάρχει συναισθηματική σχέση με το φαγητό. Ο στόχος είναι να σας επιτρέψει να πάρετε μια συνειδητή απόφαση για το πότε, τι και πώς τρώτε. Θα υπάρξουν στιγμές που είναι λογικό το φαγητό να είναι μέρος της αντιμετώπισης μεγάλων συναισθημάτων. Άλλες φορές, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης.

Τι αναγκάζει κάποιον να φάει λόγω των συναισθημάτων του;

Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει την επιθυμία για φαγητό. Οι συνήθεις εξωτερικοί λόγοι για συναισθηματική διατροφή μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • εργασιακό άγχος
  • οικονομικές ανησυχίες
  • προβλήματα υγείας
  • αγώνες μεταξύ των σχέσεων

Τα άτομα που ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες ή έχουν ιστορικό δίαιτας είναι πιο πιθανό να τρώνε συναισθηματικά.

Άλλες πιθανές εσωτερικές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • έλλειψη ενδοσκοπικής επίγνωσης (συνειδητοποίηση του πώς αισθάνεστε)
  • αλεξιθυμία (έλλειψη ικανότητας κατανόησης, επεξεργασίας ή περιγραφής συναισθημάτων)
  • δυσλειτουργία συναισθημάτων (αδυναμία διαχείρισης συναισθημάτων)
  • αντίστροφος άξονας στρες υποθαλαμικής υπόφυσης επινεφριδίων (HPA) (υποενεργή απάντηση κορτιζόλης στο στρες)

Η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού είναι συχνά μια αυτόματη συμπεριφορά. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το φαγητό για την αντιμετώπιση, τόσο πιο εδραιωμένη γίνεται η συνήθεια.

Είναι η συναισθηματική κατανάλωση μια διατροφική διαταραχή;

Η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού από μόνο της δεν αποτελεί διατροφική διαταραχή. Μπορεί να είναι όμως σημάδι διαταραγμένης διατροφής, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη διατροφικής διαταραχής.

Η διατροφική διαταραχή μπορεί να περιλαμβάνει:

  • ένα άτομο το οποίο να είναι πολύ άκαμπτο με τις επιλογές τροφίμων
  • τα τρόφιμα να χαρακτηρίζονται με ταμπέλες ως «καλά» ή «κακά»
  • συχνή δίαιτα ή περιορισμός τροφής
  • συχνά να γίνεται κατανάλωση τροφής ως απάντηση σε συναισθήματα και όχι λόγο σωματική πείνα
  • ακανόνιστος χρόνος γεύματος
  • εμμονικές σκέψεις για το φαγητό που αρχίζουν να παρεμβαίνουν στην υπόλοιπη ζωή σας
  • αισθήματα ενοχής ή ντροπής μετά την κατανάλωση τροφών που θεωρούνται «ανθυγιεινά»

Γιατί το φαγητό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το φαγητό γίνεται ένας τρόπος αντιμετώπισης. Τα δύσκολα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματικό κενό. Η κατανάλωση φαγητού απελευθερώνει ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία του εγκεφάλου που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Αναπτύσσουμε επίσης συνήθειες και ρουτίνες με το φαγητό. Εάν τρώτε πάντα όταν είστε αγχωμένοι, μπορεί να καταφύγετε σε αυτό με το πρώτο σημάδι του στρες χωρίς να το καταλάβετε. Επιπλέον, το φαγητό μπορείτε να το προμηθευτείτε παντού ενώ, τα μηνύματα και οι εικόνες για το φαγητό μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα της πείνας.

Πώς να καταλάβετε αν τρώτε συναισθηματικά

Τα άτομα που βιώνουν συναισθηματική διατροφή μπορεί να αισθάνονται:

  • εκτός ελέγχου σε ορισμένα τρόφιμα
  • μια παρόρμηση για φαγητό όταν νιώθουν δυνατά συναισθήματα
  • μια παρόρμηση για φαγητό ακόμα και όταν δεν πεινάνε σωματικά
  • πως το φαγητό τους ηρεμεί ή τους ανταμείβει

Πώς να σταματήσετε τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού;

Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξεις μια συνήθεια όπως η συναισθηματική διατροφή, αλλά είναι εφικτό. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε.

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο συναισθημάτων

Όσο περισσότερο κατανοείτε τις συνήθειές σας, τόσο το καλύτερο. Το φαγητό ως απάντηση στο συναίσθημα μπορεί να συμβεί αυτόματα. Όσο περισσότερο καταλαβαίνετε πώς αισθάνεστε όταν κάνετε ορισμένα πράγματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να αλλάξετε τα πράγματα. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα αρχείο με τις ώρες που τρώτε αλλά δεν είστε σωματικά πεινασμένοι. Σημειώστε:

  • τι συνέβαινε
  • πώς ένιωθες
  • τυχόν συναισθήματα που παρατηρήσατε όταν είχατε την επιθυμία να φάτε

Μπορεί επίσης να θέλετε να συμπεριλάβετε ένα μέρος για να γράψετε αυτό που κάνατε. Έφαγες αμέσως; Περίμενες λίγα λεπτά; Έκανες κάτι για να αποσπάσεις την προσοχή σου;

Προσπαθήστε να μην κρίνετε τον εαυτό σας για τα ευρήματά σας. Προσπαθήστε να είστε πραγματικά περίεργοι για το τι συμβαίνει όταν τρώτε ως απάντηση στα συναισθήματα. Αυτό θέλει πολλή εξάσκηση. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας καθώς αρχίζετε να εξερευνάτε. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι.

Βεβαιωθείτε ότι η πρόσληψη τροφής σας είναι επαρκής. Είναι γνωστό ότι η συναισθηματική και η σωματική πείνα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Αλλά το να βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετά είναι μια σημαντική συνήθεια.

Ο εγκέφαλός μας έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε  να μπορεί να διασφαλίσει ότι τρώμε για να επιβιώσουμε. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε μεγαλύτερη λαχτάρα για φαγητό αργότερα μέσα στην ημέρα, εάν δεν έχετε φάει αρκετά εκείνη την ημέρα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αντιληφθεί ότι η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφών με τα γεύματά τους είναι η πιο ικανοποιητική. Μπορείτε λοιπόν και εσείς να πειραματιστείτε για να δείτε ποια γεύματα είναι πιο χορταστικά για εσάς.

Εάν διαπιστώσετε ότι είστε συχνά πεινασμένοι σωματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, η προσθήκη περισσότερης πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει. Οι πηγές πρωτεΐνης στα γεύματά σας μπορεί να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στοχεύστε η ημερήσια πρόσληψη σας σε πρωτεΐνη να είναι το 30%.

Οι πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν:

  • κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά
  • αυγά
  • γαλακτοκομικά προϊόντα
  • ρόφημα σόγιας, τόφου
  • φασόλια και φακές
  • ξηροί καρποί και σπόροι

Παρατηρήστε την όρεξή σας

Εάν έχετε ακολουθήσει δίαιτες για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής σας, μπορεί να είναι δύσκολο να συντονιστείτε με τα σημάδια της πείνας και της πληρότητας. Ίσως να χρειαστεί λίγη εξάσκηση για να αρχίσετε να παρατηρείτε πώς είναι πραγματικά η σωματική πείνα αλλά και η πληρότητα.

Η επίγνωση των ενδείξεων της σωματικής πείνας μπορεί να σας βοηθήσει να παρατηρήσετε πότε τρώτε για συναισθηματικούς λόγους.

Μερικά σημάδια σωματικής πείνας περιλαμβάνουν:

  • ενόχληση στο στομάχι
  • αίσθημα ζαλάδας ή τρέμουλο
  • πτώση του ενεργειακού επιπέδου
  • δυσκολία εστίασης
  • αλλαγές στη διάθεση
  • αύξηση των σκέψεων για το φαγητό

Εάν θέλετε να επανασυνδεθείτε με την πείνα και την πληρότητά σας, απεικονίστε την πείνα σας σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα.

Το πρώτο επίπεδο είναι η ακραία πείνα. Μπορεί να αισθάνεστε σωματικά αδιαθεσία, αδυναμία και ίσως να είστε έτοιμος να αρπάξετε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά σας και είναι βρώσιμο. Το δέκα είναι εξαιρετική πληρότητα, όπως μετά από ένα πλούσιο γεύμα διακοπών για παράδειγμα.

Φροντίστε να ελέγχετε τον εαυτό σας κάθε λίγες ώρες και αναρωτηθείτε ποιο είναι το επίπεδο της πείνας σας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μία βοήθεια ώστε να παρατηρήσετε τα φυσικά μοτίβα πείνας και πληρότητας.

Καθώς κάνετε περισσότερη εξάσκηση, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε μερικά από τα πρώιμα σημάδια της πείνας. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πότε θέλετε να φάτε αλλά δεν είστε σωματικά πεινασμένοι.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Η CBT (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία) για τη συναισθηματική κατανάλωση τροφής περιλαμβάνει συχνά στρατηγικές συμπεριφοράς, όπως η κατανάλωση τακτικών γευμάτων σε προγραμματισμένη ώρα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη σωματική πείνα. Το αίσθημα του κορεσμού μπορεί επίσης να βοηθήσει στον περιορισμό της συναισθηματικής πείνας.

Το χάσμα ενσυναίσθησης όπως το αποκαλούν έρευνες μας δείχνει την ψυχρή κατάσταση (που σημαίνει ότι ένα άτομο δεν πεινάει και επομένως είναι ουδέτερο ή «κρύο» απέναντι στο φαγητό) και μπορεί να υποτιμήσει πόσο πεινασμένο μπορεί να είστε στο μέλλον ενώ, στην καυτή κατάσταση, υπερεκτιμάει πόσο πεινάει πραγματικά (συναισθηματικό φαγητό). Έτσι λοιπόν ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μία πιο ουδέτερη στάση απέναντι στο φαγητό. Το να προγραμματίζετε τα γεύματά σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμάσετε φαγητό μιας εβδομάδας.

Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων το οποίο να περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και σνακ. Στη συνέχεια, αποφασίστε τι ώρα θα τρώτε το κάθε γεύμα σας. Εάν νιώθετε έντονη επιθυμία για φαγητό, σκεφτείτε το επόμενο προγραμματισμένο γεύμα σας. Μπορεί να απέχει μόνο μισή ώρα. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν μπορείτε να περιμένετε ώστε να φάτε την ώρα που έχετε προγραμματίσει.

Προσπαθήστε να μην προγραμματίζετε τα γεύματα πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου και κρατήστε όλα τα γεύματά σας σε ένα εύρος 12 ωρών, όπως για παράδειγμα 7:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ. και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε ένα γεύμα περίπου κάθε 3 ώρες.

TLIFE

https://www.tlife.gr/fitness/diatrofi/synaisthimatiki-yperfagia-ti-prepei-na-gnorizete/1413224/
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Cream bronzer: 5 προϊόντα που χαρίζουν sun-kissed εφέ και τέλεια λάμψη στην επιδερμίδα

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που θέλεις μια απαλή sun-kissed πινελιά στο δέρμα και σκέφτεσαι ότι δεν είναι ακόμη καιρός να χαλαρώσεις στην αγαπημένη σου παραλία. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχει το προϊόν που θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου το συγκεκριμένο εφέ με μερικές μόνο απλές κινήσεις. 

Πρόκειται για το cream bronzer που γίνεται ένα με το δέρμα χωρίς να δημιουργεί το cakey ή πιο βαρύ αποτέλεσμα της πούδρας. Είναι άλλωστε μια εξαιρετικά ευέλικτη φόρμουλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το look που θέλεις να υιοθετήσεις. Αν για παράδειγμα, αγαπάς το latte make up που έγινε viral στο TikTok, εφαρμόζεις το cream bronzer στα βλέφαρα και τη γέφυρα της μύτης δημιουργώντας το τέλειο μονοχρωματικό ύφος.

@camilacoelho

Όσον αφορά στην απόχρωση οι experts προτείνουν να επιλέξεις μία, τρεις ή τέσσερις πιο σκούρα από τον τόνο της επιδερμίδας σου ώστε να δείχνει σαν να έχεις ήδη κάνει τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. 

Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέσαι ποια είναι η διαφορά cream bronzer και πούδρας. Δες στη συνέχεια: 

Σύμφωνα με τους make up artists η παραδοσιακό μπρονζέ πούδρα χαρίζει ηλιοκαμμένη όψη στο δέρμα με ματ φινίρισμα που είναι λιγάκι βαρύ για την εποχή. Είναι ιδανική μεν για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα και ταλαιπωρείσαι από γυαλάδες αλλά ακατάλληλη για τις πρωινές, casual εμφανίσεις. Το cream bronzer, από την άλλη, χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα τέλειο για όλη τη διάρκεια της ημέρας ειδικά αν προτιμάς τα nude make up looks και τις γήινες αποχρώσεις. Ταυτόχρονα προσφέρει μια υπέροχη, φυσική λάμψη και υγιή, ενυδατωμένη όψη. 

Τρόπος εφαρμογής 

Μπορείς να εφαρμόσεις το cream bronzer απευθείας από τη συσκευασία αν έχεις μορφή στικ και να κάνεις στη συνέχεια καλό blending με ένα φλατ πινέλο. Εναλλακτικά το απλώνεις με το ίδιο πινέλο ταμποναριστά ή με ένα νωπό μεν αλλά πολύ καλά στραγγισμένο beauty blender. Το εφαρμόζεις  πριν από το concealer και το blush. To cream bronzer έχει την ιδιότητα να ενσαωμτώενται αμέσως και να γίνεται ένα με το φον ντε τεν και αυτός είναι ο λόγος που αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις επιλέγεις μια βάση με λεπτόρευστη υφή. 

Milk Makeup Matte Bronzer – Travel size Stick Bronzer: Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά συστατικά, προσαρμόζεται τέλεια στον δικό σου τόνο και χάρη στη συσκευασία του μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου.

 

Tarte Maneater Silk Stick Bronzer: Ιδανικό για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Προσφέρει υψηλή κάλυψη και πλούσια ενυδάτωση.

Rare beauty Warm Wishes Effortless Bronzer:  Χάρη στη σύνθεση του από εκχυλίσματα λωτού, γαρδένιας και λευκού νούφαρου, ενυδατώνει, θρέφει και καταπραΰνει το δέρμα. Παράλληλα χαρίζει τέλεια ηλιοκαμμένη όψη και second skin φινίρισμα.

Bobbi Brown Foundation Stick: Απλώνεται εύκολα, χαρίζει μέτρια κάλυψη ενώ είναι γνωστό για την αντοχή του στο νερό ή την εφίδρωση.

Huda Beauty Tantour Contour & Bronzer Cream: Ένα προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις σκιάσεις ή να χαρίσεις φυσική λάμψη που παραμένει αναλλοίωτη για ώρες.

TLIFE

Cream bronzer: 5 προϊόντα που χαρίζουν sun-kissed εφέ και τέλεια λάμψη στην επιδερμίδα

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Καμπαρντίνα: Το πανωφόρι των ενδιάμεσων εποχών είναι το καταλληλότερο για αυτή την εβδομάδα!

Στην μόδα οι τάσεις έρχονται και φεύγουν με ταχύτατους ρυθμούς, παρόλα αυτά κάποια κομμάτια έχουν την ικανότητα να είναι πάνω από trends και να αποτελούν hero pieces του καθημερινού μας styling! H καμπαρντίνα είναι ένα από αυτά.

Photo by Ignat/Bauer-Griffin/GC Images

Μπορεί να θεωρείται το must outwear των ενδιάμεσων εποχών, όπως το φθινόπωρο και η άνοιξη, αλλά πλέον το street style και κυρίως η αγάπη των γαλλίδων για αυτό το timeless κομμάτι, την έχει κάνει ένα πανωφόρι για όλο τον χρόνο.

Photo by Claudio Lavenia/Getty Images

 

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Η καμπαρντίνα προσθέτει πάντα ένα τόνο πολυτέλειας και φινέτσας ενώ η δυνατότητα που έχεις να την συνδυάζεις με τα πάντα της δίνει ένα ακαταμάχητο ύφος.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Ειδικά αυτή την μεταβατική περίοδο είναι ο πρωταγωνιστής του street style και φορώντας μία καμπαρντίνα έχεις εξασφαλίσεις ένα cool look!Eπειδή όπως βλέπεις και τις τελευταίες μέρες,  ο καιρός είναι αναποφάσιστος, ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμόσουμε τη γκαρνταρόμπα μας με τις καιρικές συνθήκες είναι να βάλουμε την καμπαρντίνα στο ντύσιμο μας.

 

 

 

Οι καμπαρντίνες είναι ευέλικτες, ταιριάζουν με κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου, μπορείς να τις φορέσεις και να τις αφαιρέσεις από το σύνολο σου, όποτε θελήσεις, προσθέτουν δυναμισμό και επιβλητικότητα  ενώ λόγω του military χαρακτήρα τους, δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!

 

 

Βλέποντας τα look των fashion expert ανακαλύπτεις και μερικά styling tips για να φορέσεις αυτό το διαχρονικό κομμάτι όλες τις ώρες και ημέρες, δημιουργώντας κλασικά και ταυτόχρονα fashionable looks.

TLIFE

Καμπαρντίνα: Το πανωφόρι των ενδιάμεσων εποχών είναι το καταλληλότερο για αυτή την εβδομάδα!

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα off shoulder top είναι και πάλι εδώ!

Ήταν η εμφάνιση της Katy Perry το περασμένο ΣΚ που μας έβαλε σε σκέψεις. Αυτό το off shoulder μαύρο Coperi φόρεμα της, αποτέλεσε την αφορμή για ένα αφιέρωμα στα ανοιξιάτικα top με τους ώμους έξω.

Οι ώμοι είναι αυτό το πολύ θηλυκό σημείο του σώματος που σχεδιάζουμε αποκαλύψουμε αυτή την εποχή, πάντα βέβαια με τα κατάλληλα τοπ.Τα off shoulder top δεν είναι κάτι νέο, αλλά όπως δείχνει ηδη το street style είναι και αυτή την σεζόν πάλι εδώ. Είναι από τα trends που  παραμένουν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να γίνονται new classics, απογειώνοντας την καθημερινή σου γκαρνταρόμπα.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Getty Images

Getty Images

Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images

 

Τα off shoulder top εκτός από το signature άνοιγμα στους ώμους, φέτος και πολλά νέα σχέδια: Nτραπέ, βολάν, ρίγες και crop γραμμή είναι τα σχέδια που ήδη φοράνε οι fashionistas.Δεν είναι απαραίτητα βραδινά, αφού το συναντάμε πλέον και σε cozy style με τζιν ή φούστες το πρωί.

 

 

 

 

 

 

@pinterest

@pinterest

@pinterest

Έφτασε λοιπόν η πιο σωστή εποχή για να βάλεις αυτό το season trend στο ντύσιμο σου και να απογειώσεις όλα σου τα outfit με το λατρεμένο off shoulder top!

TLIFE

Τα off shoulder top είναι και πάλι εδώ!

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ