Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Δίαιτα: Η διατροφή με φρούτα και λαχανικά της εποχής που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Η άνοιξη είναι εδώ κι εσύ ήδη σκέφτεσαι το καλοκαίρι. Και ανάμεσα στις σκέψεις για διακοπές, νέο μαγιό και ατελείωτες ώρες στην παραλία υπάρχει μια “ενοχλητική” λεπτομέρεια. Πρέπει να χάσεις βάρος και η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις είναι τώρα. Η αγαπημένη μας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μάλιστα έχει την τέλεια ιδέα. Προτείνει ένα διατροφικό πλάνο με φρούτα και λαχανικά εποχής. 

Κράτησε λοιπόν σημειώσει και μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και βρίσκεται στην 3η θέση μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Παράγεται στη Νότιο Αμερική και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Περιέχει μια διαλυτή ίνα, την πηκτίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της χοληστερίνης από τον οργανισμό, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Τέλος η μεγάλη περιεκτικότητά του σε λιποδιαλυτές ίνες βοηθάει σημαντικά στον κορεσμό με αποτέλεσμα την μειωμένη πρόσληψη θερμίδων ημερησίως. Έτσι μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά για αδυνάτισμα.

Μπορείτε να το απολαύσετε σε σαλάτες όπως μια πολύ νόστιμη μεξικάνικη σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο και γαρίδες, ή σε ριζότο, ή σε μια φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή, καρύδια και μέλι.

Φράουλες

Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, και ειδικότερα σε βιταμίνη C η οποία συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στην καλύτερη προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις, στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές πηγές με αποτέλεσμα την πρόληψη εμφάνισης κάποιων μορφών αναιμίας.

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και σε νερό με αποτέλεσμα να βοηθούν στον κορεσμό και στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Επιπλέον παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα οφέλη τους στην υγεία μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:

1)Συμβάλουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων αφού περιέχουν κάλιο και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

2) Βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τέλος

3) Συμβάλουν στην πρόληψη ορισμένων τύπου καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέως εντέρου και του καρκίνου του οισοφάγου. Ωστόσο, η κατανάλωση τους δεν ενδείκνυται για άτομα με πεπτικό έλκος, φλεγμονές εντέρου και σπαστική κολίτιδα, λόγω του ότι είναι όξινες και προκαλούν τυμπανισμό.

Οι φράουλες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (δείκτης ο οποίος μας δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση γεύματος), και έτσι εφοδιάζουν τον οργανισμό αργά και σταθερά με ενέργεια με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χορτάτοι, ενώ 1 μπολ με φράουλες περιέχει μόλις 100 θερμίδες. Έτσι είναι ένα ιδανικό σνακ στην προσπάθειά μας για αδυνάτισμα.

Μπορεί κανείς να τις απολαύσει μαζί με ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά η σε μια τροπική φρουτοσαλάτα με, ανανά, κανέλα, καρύδια, μέλι , πορτοκάλια, χυμό λάιμ και χυμό λεμονιού.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ελλάδα από το 1960 και σηματοδοτούν την έναρξη της άνοιξης καθώς μπορεί να τα βρει κανείς από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο.

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (90-95%) ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ και φολικό οξύ το οποίο προσφέρει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Επίσης έχει φανεί από έρευνες ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τέλος η βιταμίνη Κ προλαμβάνει την οστεοπόρωση και βοηθάει στην πήξη του αίματος.

Στην προσπάθεια για αδυνάτισμα θα είναι ένας σημαντικός σύμμαχός σου καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες θα σου προσφέρουν κορεσμό, ενώ είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες (μόλις 26 θερμίδες στα 100 γραμμάρια). Μπορείτε να τα καταναλώσετε βραστά, κονσερβοποιημένα ή νωπά, ενώ αν δεν σας αρέσουν βραστά ως σαλάτα μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμες ομελέτες, μακαρονάδες ή και ριζότο.

Παντζάρια

Τα παντζάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατανθρακών, οι οποίοι εφοδιάζουν άμεσα τον οργανισμό με ενέργεια.

Επίσης αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C και φολικού οξέος. Το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στην παρουσία βουλγαξανθίνης.

Η κατανάλωσή τους βελτιώνει την αντοχή κατά 16% όπως έχει βρεθεί από έρευνες του πανεπιστημίου του Έξετερ, ενώ ο χυμός τους έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Τέλος το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ αποτελούν τροφή-σύμμαχο της καρδίας μας καθώς μειώνουν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε θερμίδες (44 θερμίδες τα 100 γραμμάρια) ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος καθιστώντας το έτσι μια εξαιρετική πηγή που δεν θα πρέπει να λείπει από ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Μπορείς να τα απολαύσεις ωμα και ολόκληρα, ή μαγειρεμένα σε χαμηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να μην χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Μπορείς να το προσθέσεις σε σαλάτες, αλλά ακόμα και σκέτα με λεμόνι και ξύδι αποτελούν μια εξαιρετική και νόστιμη επιλογή.

Αντίδια

Αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα που προσέχουν το διαιτολόγιό τους καθώς περιέχουν μηδενικές θερμίδες και λιπαρά .

Επιπλέον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στην μειωμένη απορρόφηση των λιπαρών οξέων. Τα αντίδια, είναι ένα γλυκοφάγωτο χόρτο!

Μπορείς να το απολαύσεις εκτός από βραστά και ωμά συνδυαστικά με άλλα λαχανικά.

Η ΔΙΑΙΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι & βρόμη, 1κ.γ. κότζι μπέρι, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 φράουλες & 3 καρύδια

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Αγκινάρες αλά πολίτα, 1 μερίδα γραβιέρα, 4 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 2κ.σ. σμέουρα & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: 1 αυγό βραστό & τυρί & βραστά σπαράγγια

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 2 ρυζογκοφρέτες & τυρί & 1 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Smoothie με φράουλες, ρόφημα αμυγδάλου, κανέλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα μπιφτέκια κοτόπουλοΒραστή σαλάτα με παντζάρια, 6-8 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 10 ανάλατα αμύγδαλα  & 1 ακτινίδιο & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: Τόνος σε λάδι ή νερό & σαλάτα ρόκα-καρότο-ραπανάκια- αντίδια

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι & βρόμη, 1κ.σ. σμέουρα, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 μπανάνα & 1φλ. Ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα αρακά γιαχνί με λαχανικά, 4-5 ελιές,  1 μερίδα τυρί

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 1κ.γ. λιναρόσπορο & 4 φράουλες

ΒΡΑΔΥ: 1 μερίδα μανιτάρια ψητά με μπαλσάμικο & βραστά σπαράγγια & κατσικίσιο τυρί

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με 1 κ.γλ. μέλι & μαλακή μαργαρίνη & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: smoothie με ρόφημα αμυγδάλου, κανέλα, σμέουρα, μπανάνα & 3 καρύδια

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψαρόσουπα (ψάρι, καστανό ρύζι, σέλινο, σέσκουλα, καρότο, κρεμμύδι)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1φλ. Ρόφημα κρόκου Κοζάνης & 2 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα με σπαράγγια & μανιτάρια & 2 παξιμάδια χαρουπιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής 4κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι & βρόμη & 1κ.σ. σμέουρα, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 καρύδια & 1 γκρέιπφρουτ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μαυρομάτικα φασόλια & τυρί & 4 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 4 φράουλες

ΒΡΑΔΥ: Γαρίδες βραστές λαδολέμονο & βραστά αντίδια & 1 φέτα ψωμί ζέας

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι ολικής αλέσεως & μέλι , 1 ποτήρι γάλα, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 μπανάνα & πράσινο τσάι

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Κοτόπουλο μπιφτέκια & παντζάρια & 4 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & κανέλα & 4φράουλες

ΒΡΑΔΥ: 1 τοστ με ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, τυρί & αβοκάντο & ντοματίνια &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ & 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, καφές ελληνικός ή στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 15 ανάλατα αμύγδαλα & 4 φράουλες & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μοσχαρόσουπα (μοσχάρι βραστό, σέλινο, σέσκουλα, καρότο, κρεμμύδι, καστανό ρύζι)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 2 cream crackers σίκαλης & τυρί

ΒΡΑΔΥ: Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι (1 μπανάνα, 4 φράουλες, 1 μήλο, γιαούρτι με κανέλα & 1κ.γ. μέλι)

TLIFE

Δίαιτα: Η διατροφή με φρούτα και λαχανικά της εποχής που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα off shoulder top είναι και πάλι εδώ!

Ήταν η εμφάνιση της Katy Perry το περασμένο ΣΚ που μας έβαλε σε σκέψεις. Αυτό το off shoulder μαύρο Coperi φόρεμα της, αποτέλεσε την αφορμή για ένα αφιέρωμα στα ανοιξιάτικα top με τους ώμους έξω.

Οι ώμοι είναι αυτό το πολύ θηλυκό σημείο του σώματος που σχεδιάζουμε αποκαλύψουμε αυτή την εποχή, πάντα βέβαια με τα κατάλληλα τοπ.Τα off shoulder top δεν είναι κάτι νέο, αλλά όπως δείχνει ηδη το street style είναι και αυτή την σεζόν πάλι εδώ. Είναι από τα trends που  παραμένουν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να γίνονται new classics, απογειώνοντας την καθημερινή σου γκαρνταρόμπα.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Getty Images

Getty Images

Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images

 

Τα off shoulder top εκτός από το signature άνοιγμα στους ώμους, φέτος και πολλά νέα σχέδια: Nτραπέ, βολάν, ρίγες και crop γραμμή είναι τα σχέδια που ήδη φοράνε οι fashionistas.Δεν είναι απαραίτητα βραδινά, αφού το συναντάμε πλέον και σε cozy style με τζιν ή φούστες το πρωί.

 

 

 

 

 

 

@pinterest

@pinterest

@pinterest

Έφτασε λοιπόν η πιο σωστή εποχή για να βάλεις αυτό το season trend στο ντύσιμο σου και να απογειώσεις όλα σου τα outfit με το λατρεμένο off shoulder top!

TLIFE

Τα off shoulder top είναι και πάλι εδώ!

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Sugar Plum Fairy: Το make up trend που χαρίζει σε όλο το πρόσωπο δροσιά και λάμψη που θυμίζει ανθισμένα τριαντάφυλλα

Την άνοιξη το μακιγιάζ ταιριάζει με τη διάθεση σου και εκείνο που επιθυμείς είναι ένα πρόσωπο δροσερό και “ανθισμένο”. Οι ροζ αποχρώσεις παίρνουν την πρώτη θέση και ακολουθεί το highlighter και οι κρεμώδης υφές.

Φέτος, υπάρχει μία τάση που ναι μεν ακολουθεί τους συγκεκριμένους κανόνες αλλά είναι πιο έντονη απ’ ότι συνήθως.

 

Ονομάζεται “Sugar Plum Fairy” και υπεύθυνη είναι, για άλλη μια φορά, η Hailey Bieber η οποία κάποτε μπαλαρίνα που πρωταγωνίστησε στον Καρυοθραύστη ως η Sugar Plum Fairy. Και αυτή ήταν η έμπνευση για το συγκεκριμένο look που έγινε trend. Τα ζυγωματικά είναι πιο έντονα από ποτέ με μια βαθιά, ροζ απόχρωση. Τα χείλη είναι glossy ενώ τα μάτια θυμίζουν ανοιξιάτικα ρόδα.

https://www.tiktok.com/@jasminnlily_/video/7309184181244939552

Τα κορίτσια στο TikTok που λατρεύουν την Bieber δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Δημιούργησαν video όπου δείχνουν τι προϊόντα χρειάζεσαι αλλά και τον τρόπο να δημιουργήσεις το make up look.

 

H αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία τάση που έχουμε δει σε αρκετές εκδοχές όπως το “coquette make up look”, το “Balletcore” και το “Barbiecore”. Η διαφορά βρίσκεται στις αποχρώσεις που χρησιμοποιείς και την έξτρα λάμψη. To ροζ έχει έναν δαμασκηνί υποτόνο που χαρίζει ένα soft dark αποτέλεσμα. To φον ντε τεν είναι ελαφρύ και super ενυδατικό και το look ολοκληρώνεται, ιδανικά, με ψεύτικες φακίδες.

 

Αυτό το λουκ έχει να κάνει με το λαμπερό δέρμα με απαλό glass εφέ, ροζ μάγουλα, μοβ γυαλιστερά βλέφαρα και ζουμερά χείλη με lip gloss σε ψυχρό τόνο.

 

Μια ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να ακολουθήσεις είναι το δροσερό φινίρισμα που ταιριάζει τέλεια στις υψηλές θερμοκρασίες που πλησιάζουν. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα προϊόντα μακιγιάζ σε κρεμώδη ή στικ μορφή παραμένουν στη θέση τους για ώρες ενώ χαρίζουν το λαμπερό και δροσερό αποτέλεσμα του Sugar Plum Fairy look.

TLIFE

Sugar Plum Fairy: Το make up trend που χαρίζει σε όλο το πρόσωπο δροσιά και λάμψη που θυμίζει ανθισμένα τριαντάφυλλα

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Μini φόρεμα: Τα πιο ωραία σχέδια για να φορέσεις τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία!

Η άνοιξη έφτασε για τα καλά και δεν έχουμε καλύτερο από το να φοράμε ένα μόνο ρούχο για να βγούμε έξω. Τα φορέματα λοιπόν είναι πρώτα στην λίστα μας για την ευκολία που έχουν! Ειδικά το  μίνι φόρεμα ήταν, είναι και θα παραμείνει το απόλυτο girlie κομμάτι που περιλαμβάνει η ντουλάπα μας και τώρα με αυτή την θερμοκρασία ότι καλύτερo για city looks.

@pinterest

Διαχρονικά θηλυκό, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας για sexy & chic εμφανίσεις, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ανέμελο, με παιχνιδιάρικου στιλ, μίνι γραμμή και πολλά μοτίβα, είναι το κομμάτι που φέρνει αμέσως θυληκόητα και αέρα καλοκαιρινό στο στιλ σου  και αν το συνδυάσουμε σωστά, έχουμε πάντα ένα όμορφο σύνολο.

Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Aν παρατηρήσεις τώρα το street stlye θα δεις ότι το mini φόρεμα έρχεται τώρα στο προσκήνιο με πολλά και διαφορετικά στιλ. Μαύρο με μοτίβα ντραπέ ρομαντικό με cut outs αλλά και ρετρό τα σχέδια πολλά για να βρεις και εσύ το δικό σου αγαπημένο.

 

 

 

 

 

Το καλό με το mini φόρεμα ότι στιλ και να επιλέξεις είναι ότι είναι  πολύ ευέλικο και μπορείς να τα συνδυάσεις το πρωί με sneakers ή μπαλαρίνες για μια πιο casual εμφάνιση και το βράδυ θα ταιριάξουν τέλεια με τις γόβες ή ταmedium heel πέδιλά σας!

@pinterest

 

 

@pinterest

Ενα key piece για τώρα που σίγουρα έχεις στην ντουλάπα σου και αν πάλι όχι καιρός να βρεις το φετινό αγαπημενο με βάση το σημερινό αφιέρωμα!

TLIFE

Μini φόρεμα: Τα πιο ωραία σχέδια για να φορέσεις τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία!

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ