Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Bunny Blonde: Αυτή την απόχρωση προτείνουν οι experts για την άνοιξη

Κάθε άνοιξη σκέφτεσαι να ανοίξεις την απόχρωση στα μαλλιά ώστε να ταιριάζει το look με την ανάλαφρη και χαρούμενη διάθεση που έχεις ενόψει του καλοκαιριού. Κι αν έχεις ήδη ανοιχτή βάση, οι haircolortists έχουν για σένα την τέλεια πρόταση.

Πρόκειται για το “bunny blonde”. Είναι ένας τρυφερός και απαλός τόνος του ξανθού κατάλληλος για τις ηλιόλουστες ημέρες. Κινείται ανάμεσα στο σταρένιο και το χρυσό με highlights που θυμίζουν το λινό ύφασμα.

 

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, πηγή έμπνευσης είναι το “ξανθό κουνελάκι” και πιο συγκεκριμένα το χνούδι του αγαπημένου και cute ζώου που δεν έχει μια συγκεκριμένη απόχρωση. Το Bunny blonde είναι ένα fresh και λαμπερό ξανθό και τέλειο για την εποχή και το Πάσχα.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά από τα αγαπημένα it girls το έχουν ήδη υιοθετήσει μεταξύ των οποίων είναι οι Sienna Miller, Poppy Delevingne, Sofia Richie Grainge και Elle Fanning.

 

Είναι αυτονόητο, λένε οι ειδικοί, ότι εμπνεύστηκαν το bunny blonde από την αλλαγή της εποχής. Το έντονο φως, τη ζέστη του μεσημεριού, τα καλοκαιρινά φρούτα και τα ανθισμένα λουλούδια.  Διαφέρει πολύ από το πολυεπίπεδο ξανθό του χειμώνα που θέλει μια λαμπερή ομοιομορφία από τη ρίζα μέχρις τις άκρες. Αμέσως μόλις φτιάνει ο καιρός το look είναι πιο ανεπιτήδευτο με τις ρίζες ελαφρά πιο σκούρες και ανασηκωμένες ώστε τα μαλλιά να δείχνουν πιο πυκνά και με φυσική κίνηση. 

 

Δεν μένει παρά να ζητήσεις από τον haircolorist να δημιουργήσει την μεγαλύτερη τάση της σεζόν. Το bunny blonde δηλαδή που συνδυάζει highlights και balayage μαζί που χαρίζουν ένα πολυδιάστατο εφέ. Θα λατρέψεις τη λάμψη που αποκτούν τα μαλλιά χάρη στις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στις ρίζες και balayage στα μήκη που βοηθά ώστε να αντανακλάται το φως της άνοιξης.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν αποφασίσεις να αποκτήσεις το “bunny blonde” χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον haircolortist κάθε 8-12 εβδομάδες ώστε να κρατήσεις σταθερή την απόχρωση και τη λάμψη. Παράλληλα επιλέγεις ένα gloss σαμπουάν ενώ δεν ξεχνάς το conditioner σε κάθε λούσιμο ώστε να κρατάς την τρίχα ενυδατωμένη. 

TLIFE

Bunny Blonde: Αυτή την απόχρωση προτείνουν οι experts για την άνοιξη

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Preppy bob: Είναι το πιο κομψό και minimal trend της σεζόν

Μία ακόμη εκδοχή του αγαπημένου bob κάνει την εμφάνιση του τον τελευταίο καιρό με τα it girls να το έχουν ήδη υιοθετήσει και λατρέψει. Ονομάζεται “preppy bob” και είναι πολύ καθώς πρέπει, κομψό και minimal.

Το μήκος φτάνει λίγο κάτω από το πηγούνι και χωρίς ασυμμετρίες. Κολακεύει όλα τα σχήματα προσώπου ενώ μπορείς να το αναβαθμίσεις με αξεσουάρ, κυματισμούς ή τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω χαρίζοντας μια ρετρό πινελιά.

 

Hailey Bieber, Chloe Grace Moretz καθώς και τα iti girls το έχουν ήδη υιοθετήσει δίνοντας σε όλες μας το απόλυτο inspo. H Bieber το στόλισε με ένα φιόγκο στην κορυφή, φορώντας ένα ροζ φόρεμα και πίνοντας το τσάι της. Τέλειο preppy girl.

 

Η Chloe Grace Moretz, με τη σειρά της το συνδύασε με βαθιά χωρίστρα στο πλάι και κόκκινο χρώμα στα χείλη όπως αρμόζει σε μια Γαλλίδα.

 

Η χωρίστρα στη μέση χαρίζει ένα grunge ύφος στο preppy bob που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Όταν δε τα μαλλιά έχουν πολύ απαλούς, φυσικούς κυματισμούς είναι ιδανικό τόσο για τις πρωινές όσο και τις βραδινές, ανεπιτήδευτες εμφανίσεις.

 

Οι αφέλειες-φράντζα το αναβαθμίζουν και είναι μια χαριτωμένη λεπτομέρεια.

 

Η Saoirse Ronan έχει υιοθετήσει την πιο κοντή εκδοχή του preppy bob που χαρίζει μια girlie, θηλυκή και σοφιστικέ ταυτόχρονα όψη.

 

Η Lucy Boynton αποδεικνύει ότι το preppy bob μπορεί να είναι μοντέρνο όταν συνδυάζεται με έντονους κυματισμούς και εκκεντρικό make up look.

 

 

TLIFE

Preppy bob: Είναι το πιο κομψό και minimal trend της σεζόν

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Δίαιτα: Το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος βελτιώνοντας τον μεταβολισμό σου

Αρκετές φορές ακολουθείς πιστά το διατροφικό σου πλάνο αλλά δεν καταφέρνεις να χάσεις κιλά. Ή δεν μπορείς να κρατήσεις σταθερό το βάρος σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός σου και χρειάζεται να τον βελτιώσεις. Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Τίνα Καραϊσκου, μοιράζεται μαζί σου όλες τις λεπτομέρειες αλλά και την κατάλληλη δίαιτα που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον στόχο σου.

Τι είναι ο μεταβολισμός και ποιος ο ρόλος του στο αδυνάτισμα;

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα με φτωχό μεταβολικό ρυθμό, αλλά τι ακριβώς είναι ο μεταβολισμός και πως επηρεάζει πραγματικά το βάρος μας; Ο μεταβολισμός είναι ενζυμικές και ορμονικές αντιδράσεις  που λαμβάνουν χώρα στο σώμα. Η διαδικασία αυτή δεν χρησιμοποιείται μόνο για να μετατραπεί η τροφή σε ουσίες που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει, αλλά επίσης επηρεάζει το πόσο γρήγορα το σώμα χρησιμοποιεί και καίει αυτές τις ουσίες οι οποίες δρουν ως καύσιμο για την κανονική λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, κατ’ ουσίαν, ο μεταβολικός ρυθμός  σας καθορίζει το πόσο γρήγορα το σώμα σας είναι σε θέση να κάψει θερμίδες και πόσο εύκολα μπορείτε να βάλετε ή να χάσετε βάρος.

Μεταβολισμός και Βάρος 

Ας δούμε τους παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό.

  • Φύλο: Οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από ότι οι γυναίκες.
  • Ηλικία: Όσο μεγαλώνετε, τόσο βραδύτερος είναι ο μεταβολισμός σας! Μετά την ηλικία των 40 ετών, έρευνες  δείχνουν ότι ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει κατά 5% κάθε δεκαετία.
  • Άλιπη Μάζας Σώματος: Ο μεταβολικός ρυθμός τείνει να είναι υψηλότερος σε άτομα με μεγαλύτερο ποσοστό μυών στο σώμα τους.
  • Κληρονομικοί παράγοντες: Έρευνες δείχνουν ότι μερικοί άνθρωποι εκ φύσεως έχουν αργό ή γρήγορο μεταβολικό ρυθμό.
  • Σωματικό βάρος: Όσο μεγαλύτερο σωματικό βάρος έχετε, τόσο πιο γρήγορος ο  μεταβολισμός σας! Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το επιπλέον σωματικό βάρος κάνει το σώμα σας να δουλεύει πιο σκληρά. Έτσι, όταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες, είναι σε θέση να δουν  αποτελέσματα σχετικά γρήγορα κατά την έναρξη της δίαιτας, επειδή τα σώματά τους είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε υψηλό μεταβολικό ρυθμό.

Βελτιώστε τον μεταβολισμό σας

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις μεθόδους για να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολικό ρυθμό σας!

  • Άσκηση: Η άσκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην αερόβια προπόνηση που αποσκοπεί να κάψει πολλές θερμίδες σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, και οι ασκήσεις με βάρη για τη δημιουργία μυϊκής μάζας θα πρέπει να ενσωματωθούν στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό άλιπης μάζας σώματος οδηγεί σε υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό.
  • Τρώτε συχνά: Τρώγοντας μικρότερες μερίδες φαγητού αρκετές φορές την ημέρα επιτρέπεται στον μεταβολισμό σας να λειτουργεί με υψηλό ρυθμό. Η έλλειψη υγρών στο σώμα μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας, γι’αυτό κρατήστε τον εαυτό σας καλά ενυδατωμένο, ανά πάσα στιγμή. Μερικοί ερευνητές προτείνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πικάντικων τροφών, τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, πράσινο τσάι και ενισχυμένου μεταβολικού ρυθμού.

Συμπερασματικά

Μερικοί παράγοντες μπορεί να αλλάξουν, άλλοι όμως, όπως η ηλικία δεν μπορεί. Αξιοποιήστε στο έπακρο το μεταβολικό σας ρυθμό, αποφεύγοντας εξαντλητικές δίαιτες, κάντε τακτική σωματική άσκηση καθώς και μικρότερα και συχνότερα γεύματα!

Η ΔΙΑΙΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ: Γάλα & 4κ.σ. Νιφάδες δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης & 1κ.σ. βατόμουρα Καφές στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1-2 φιστίκια Βραζιλίας & 2 φέτες ανανά

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Ψάρι ψητό & 1 πατάτα βραστή & σαλάτα σπαράγγια

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 4 φράουλες & 1κ.γ. ηλιόσπορο

ΒΡΑΔΥ: 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως & τυρί, ντοματίνια & 2 φέτες αβοκάντο

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 αυγό βραστό & 2 ρυζογκοφρέτες & 1 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ, Καφές στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Smoothie με ρόφημα αμυγδάλου, κανέλα, 1κ.σ. ηλιόσπορο, 1κ.σ. μύρτιλα, 2 φέτες ανανά

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα φακές & 1 μερίδα τυρί & 6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 φρυγανιά σικάλεως & Κρητική γραβιέρα light & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: Τόνος σε λάδι ή νερό & σαλάτα ρόκα-καρότο-μαϊντανό  & 2 φέτες αβοκάντο

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Γάλα & 4κ.σ. Νιφάδες δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης & 1κ.σ. βατόμουρα Καφές στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 2κ.σ. κράνμπερι

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Σολομός ψητός, Σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι, μαϊντανό, ντοματίνια, χυμό λεμόνι

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 2 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη & χυμός γκρειπφρουτ

ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα με ανθότυρο, λαχανικά &  σαλάτα ρόκα-αγγούρι-μαϊντανό-καρότο – αβοκάντο

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 2 παξιμάδια χαρουπιού & 1κ.γλ. ταχίνι ολικής αλέσεως με μέλι & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, Καφές στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 2 φέτες ανανά & 10 ανάλατα αμύγδαλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Αγκινάρες αλά πολίτα & 1 μερίδα τυρί & 4-5 ελιές & 1 φέτα ψωμί Ζέας

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 4 φράουλες &

ΒΡΑΔΥ: Μανιτάρια ψητά & ανθότυρο & σαλάτα ρόκα – κρητική γραβιέρα light &  2 φέτες αβοκάντο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Γάλα & 4κ.σ. Νιφάδες δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης & 1κ.σ. βατόμουρα Καφές στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Smoothie με ρόφημα αμυγδάλου, κανέλα, 1κ.σ. ηλιόσπορο, 1κ.σ. μύρτιλα, 2 φέτες ανανά

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Μπιφτέκια γαλοπούλας & σαλάτα παντζάρια & 1 φέτα ψωμί Ζέας

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 3 Πτι μπερ με βρόμη &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΒΡΑΔΥ: 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως & τυρί, ντοματίνια & 2 φέτες αβοκάντο

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 2 παξιμάδια χαρουπιού & 1κ.γ. φυστικοβούτυρο & 4 φράουλες   & 1 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ, Καφές στιγμιαίος

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 μπανάνα & 10 ανάλατα αμύγδαλα &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μακαρόνια ολικής αλέσεως με σάλτσα λαχανικών & μανιτάρια, σαλάτα ρόκα-αβοκάντο – κρητική γραβιέρα light

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & 1κ.σ. ηλιόσπορο & 1κ.σ. μύρτιλλα

ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα με σπαράγγια, ντοματίνια, ανθότυρο & 1 φέτα ψωμί Ζέας

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ & 1 μπάρα δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης, Καφές στιγμιαίος

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 2 φέτες ανανά &  1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Ψάρι βραστό & Καρότα βραστά & Βραστό σέλινο & 1 μέτρια πατάτα βραστή

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι 2% & 4 φράουλες & κανέλα

ΒΡΑΔΥ: 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως & τυρί, 2 φέτες αβοκάντο & σαλάτα μαρούλι- ρόκα-καρότο

 

 

TLIFE

Δίαιτα: Το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος βελτιώνοντας τον μεταβολισμό σου

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξέχνα το «Mob Wife» και το «Cowboy Core»! Aυτά τα 5 trends κάνουν τώρα θραύση στο TikTok

Η αρχή μιας νέας σεζόν έχει σαν βασικό βήμα να αναθεωρήσουμε την γκαρνταρόμπα μας.Οι τάσεις είναι ήδη γνωστές και εσύ δεν έχεια παρά να αποφασίσεις που θα επενδύσεις και τι trends θα ακολουθήσεις.Εμείς σου έχουμε ήδη υπογραμμίσει τα βασικά trends με την Mob Wife τάση να συνεχίζει να είναι ψηλά και την cowboy-core να κάνει δυναμική εμφάνιση αλλά τελικά το τι φοριέται πρακτικά φαίνεται στα social και στο Tik Tok.

H αλήθεια είναι ότι αν θέλετε να είστε έτη φωτός μπροστά, το TikTok καθορίζει την ατζέντα του στιλ.  Eκεί μπορείς να παρακολουθήσεις τα micro trends που θα δώσουν νέα πνοή στην εμφάνιση σου και για να γίνει μία σωστή αρχή σου έχουμε συγκεντρώσει 5 τάσεις που τώρα κάνουν θραύση στο Tik Tok!

Cardicore

 

Eδώ μιλάμε για την αγάπη στο ευέλικτο πλεκτό. Κουμπωμένο μέχρι πάνω, κομψά τυλιγμένο γύρω από τους ώμους, φορεμένο ανοιχτό πάνω από tank tops -όπως και αν συνδυάσεις μια ζακέτα θα βγεις κερδισμένη απλά να βεβαιωθε ότι έχετε τουλάχιστον μία. Η Gen Z έχει δώσει έγκριση σε αυτό το πλεκτό και ήδη το φοράει στο repeat.

Double Denim

 

 

Μπορεί η Beyoncé να επανέφερε στην ατζέντα το country και western, αλλά πολύ πριν υπήρχε ενα huge west trend και μιλάμε για το double denim.Τα τζιν εδώ είναι πιο χαλαρά, τα σακάκια είναι πιο φαρδιά και τα πουκάμισα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και αφήνονται μισοκουμπωμένα. Συνδυάστε το  double denim με μπότες και με cross body bags και είστε έτοιμες.

Λίγο κόκκινο…

 

 

Αναμφίβολα μία μεγάλη τάση για την περασμένη χρονιά ήταν το κόκκινο. Τώρα λοιπόν αυτό συνεχίζεται με κόκκινες λεπτομέρειες. Είτε πρόκειται για ένα πουλόβερ, μια τσάντα, μια μπλούζα ή ακόμα και ένα ζευγάρι κάλτσες, οι αναλαμπές του καυτού κόκκινου είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε μια τόσο έντονη απόχρωση στο ντύσιμό σας .

Λευκή ball skirt

 

 

Η τελευταία μεγάλη τάση που καταλαμβάνει το TikTok είναι η φουσκωτή λευκή φούστα. Αυτό το ρομαντικό  trend που έχε ύφος από cottagecore, έχει προσγειωθεί την πιο σωστή  ώρα της άνοιξης, λίγο λευκό μας βάζει αμέσως σε νέο κλίμα.

Μανία με τις φόρμες

 

 

Το φαινόμενο να βλέπουμε φόρμες φορεμένες με όλα, είναι μάλλον το αγαπημένο των influencers και celebrities  αυτή την άνοιξη.Είτε σας αρέσουν, είτε τις απεχθάνεστε, οι φόρμες είναι το τέλειο bottom Κομμάτι για τώρα και τις συνδυάζει με μπαλαρίνες slingbacks αλλα και τα αγαπημένα σου sneakers.

TLIFE

Ξέχνα το «Mob Wife» και το «Cowboy Core»! Aυτά τα 5 trends κάνουν τώρα θραύση στο TikTok

 

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ