Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ελ Τσάπο: Η φυλακή που κρατείται «είναι χειρότερη από τον θάνατο»  – Δεν έχει αποδράσει κανείς

Αυτή η φυλακή δεν είναι σαν όλες τις άλλες… Είναι το «Αλκατράζ των Βράχων» ή όπως είπε ένας πρώην διευθυντής της «χειρότερη από τον θάνατο» και σε αυτή κρατείται ο Ελ Τσάπο.

Ο λόγος για την ADX Florence, την φυλακή με την υψηλότερη ασφάλεια στην Αμερική και από την οποία δεν έχει δραπετεύσει κανείς. Ούτε ο μετρ των αποδράσεων Ελ Τσάπο, ο οποίος δύο φορές κατά το παρελθόν είχε ξεγελάσει τους πάντες δραπεύοντας από φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο χαρακτηρισμός που της  έδωσε πρώην διευθυντής ότι είναι «χειρότερη από τον θάνατο» την περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο.

Η φυαλκή άνοιξε τις πύλες της το 1995 με στόχο να μπορούν να απομονωθούν οι πιο βίαιοι και σκληροί κρατούμενοι, συχνά δολοφόνοι και τρομοκράτες, με τρόπο που να είναι όλοι ασφαλείς.

Η σπίθα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης φυλακής ήρθε όταν τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Aryan Brotherhood Thomas Silverstein και Clayton Fountain μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου δύο αστυνομικούς στο σωφρονιστικό ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1983.

https://youtube.com/watch?v=BtFRMQ4edUQ%3Ffeature%3Doembed

Τα μέτρα ασφαλείας ειναι τεράστια, καθώς 13 μεγάλοι πύργοι περιβάλλουν και ελέγχουν όλη τη φυλακή. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα φιλοξενεί έως και 490 κρατούμενους που διαμένουν σε τσιμεντένια κελιά διαστάσεων 7 επί 12.

https://youtube.com/watch?v=2n3EICPqkBI%3Ffeature%3Doembed

Σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου των φυλακών, τα κελιά έχουν επίσης τα δικά τους ντους για να αποφεύγεται η επαφή των κρατουμένων μεταξύ τους.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΣΜΟΣ

Η βίλα «Silk Shadow» της Μυκόνου δημοπρατείται στο Λονδίνο από τον Οίκο Sotheby’s

Σε δημοπρασία στο Λονδίνο πολυτελών ακινήτων με τη συμμετοχή και ελληνικής βίλας στη Μύκονο προχωρά για πρώτη φορά ο Οίκος Sotheby’s.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βίλα Silk Shadow, χτισμένη στον Άγιο Λάζαρο Μυκόνου, έχει προγραμματιστεί να βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα μέσω του Sotheby’s Concierge Auctions σε συνεργασία με την Greece Sotheby’s International Realty. Η υποβολή προσφορών για την πολυτελή κατοικία των οκτώ υπνοδωματίων θα ξεκινήσει διαδικτυακά μέσω του marketplace της εταιρείας, από τις 22 Μαΐου και θα κορυφωθεί ζωντανά στις 30 Μαΐου από τον Οίκο Sotheby’s του Λονδίνου.

Με τιμή εκκίνησης μεταξύ των 2,5 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, το ακίνητο θα δημοπρατηθεί ως μέρος της σειράς «The Luxury Sales» των Sotheby’s, μιας σειράς που καλύπτει μεταξύ άλλων ακίνητα από Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Αφιερωμένη στα καλύτερα πολυτελή αντικείμενα της σεζόν, προσαρμοσμένα στην αυξανόμενη τάση του cross-collecting, η δημοπρασία θα περιλαμβάνει ρολόγια, κοσμήματα, τσάντες, ακίνητα, αφίσες ταινιών, κρασιά και αλκοολούχα ποτά.

Πρόκειται για την πρώτη ζωντανή δημοπρασία πολυτελών ακινήτων του Οίκου στην Ευρώπη από τη δημιουργία του το 1744, η οποία και θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τον κλάδο του real estate.

«Χτισμένο στην ηλιόλουστη Μύκονο, το Silk Shadow αποτελεί μια γραφική κατοικία που πλαισιώνεται μοναδικά από τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού», δήλωσε ο Chad Roffers, CEO και co-founder της Sotheby’s Concierge Auctions. «Αυτή η εντυπωσιακή βίλα, με δυνατότητες να αποτελέσει πηγή εισοδήματος, είναι έτοιμη να γίνει το ονειρεμένο σπίτι του μελλοντικού ιδιοκτήτη και των καλεσμένων του – άλλη μια απόδειξη της ικανότητας της πλατφόρμας μας να προσφέρει μόνο τα πιο ξεχωριστά ακίνητα στους πιο απαιτητικούς πλειοδότες».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα γεγονός-ορόσημο για την ελληνική αγορά ακινήτων πολυτελείας, καθώς το Silk Shadow, ένα ακίνητο απαράμιλλης κομψότητας στη Μύκονο, θα δημοπρατηθεί μέσω του Sotheby’s Concierge Auctions στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου», δήλωσε ο Σάββας Σαββαΐδης, Πρόεδρος & CEO της Greece Sotheby’s International Realty. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική πολυτελής κατοικία δημοπρατείται ζωντανά στην Ευρώπη. Το ίδιο το ακίνητο είναι ένα κόσμημα στην παραλία του Αγίου Λαζάρου, προσφέροντας στους απαιτητικούς αγοραστές την ευκαιρία να αποκτήσουν κάτι περισσότερο από ένα σπίτι – είναι μια πρόσκληση σε ένα τρόπο ζωής που διακρίνεται από πολυτέλεια και αποκλειστικότητα».

NEWSIT

Η βίλα «Silk Shadow» της Μυκόνου δημοπρατείται στο Λονδίνο από τον Οίκο Sotheby’s

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Tο κατακόκκινο πορτραίτο «άναψε φωτιές» – «Μοιάζει σαν να είναι στην κόλαση»

Το πορτραίτο που φιλοτέχνησε για τον Βασιλιά Κάρολο ο Βρετανός ζωγράφος, .Jonathan Yeo έχει προκαλέσει πολλά σχόλια από την αποκάλυψή του το απόγευμα της Τρίτης (14/05/2024).

Κάτι το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί, κάτι η πεταλούδα στον ώμο του, κάτι το απόκοσμο που έχει προκάλεσε διαφορετικές αντιδράσεις, ενώ κάποιοι δεν παρέλειψαν να το συσχετίσουν με τον καρκίνο του Βασιλιά Καρόλου.

Ο καλλιτέχνης Jonathan Yeo αφιέρωσε τρία χρόνια στη δημιουργία αυτού του πορτρέτου, που φιλοτεχνήθηκε σχολαστικά κατά τη διάρκεια τεσσάρων ξεχωριστών συνεδριών που πραγματοποιήθηκαν στο Highgrove και στο Clarence House.

Όπως εξήγησε ο ζωγράφος το πορτρέτο επιδιώκει να συμπυκνώσει τις «εμπειρίες ζωής» της Αυτού Μεγαλειότητας και την εξέλιξη του «ρόλου του στη δημόσια ζωή μας». Στο έργο τέχνης, ο Κάρολος απεικονίζεται φορώντας τη στολή των Ουαλών Φρουρών, σε ένα δυναμικό σκηνικό και προσκήνιο γεμάτο εκφραστικές πινελιές σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου. Μια πεταλούδα, που προστέθηκε κατ’ εντολή του βασιλιά, απεικονίζεται σαν να πρόκειται να ανάψει στον ώμο του.

Κάποιοι θυμήθηκαν τον επικό Δράκουλα του Φράνσις Φορντ Κόπολα και πολλές ήταν οι συνθέσεις με τον τρομακτικό Βίγκο από τους Ghostbusters.

 

 

 

«Μοιάζει σαν να είναι στην κόλαση», έγραψε ένας χρήστης στο X.

NEWSIT

«Έσταζε αίμα» το κατακόκκινο πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου – Ο Βίγκο από τους Ghostbusters και ο Δράκουλας του Κόπολα

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Baby Reindeer – Richard Gadd: Για ένα πράγμα δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ – Παρελθόν τα ήσυχα βράδια σε παμπ

Το Baby Reindeer δεν χρειάζεται συστάσεις. Η μίνι σειρά του Netflix έχει καθηλώσει λόγω της συγκλονιστικής ιστορίας του δημιουργού της Richard Gadd, ο οποίος έπεσε θύμα stalker.

Η δραματική σειρά του Netflix αφηγείται την αληθινή ιστορία της καταδίωξης και της παρενόχλησης που υπέστη ο Σκωτσέζος κωμικός Richard Gadd από μια stalker που στη σειρά του Netflix χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Martha.

Στο «Μικρό Τραναδάκι» – το οποίο ξεκίνησε ως one-man show στο Edinburgh Fringe – ο Richard Gadd υποδύεται μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του με το όνομα Donny Dunn, έναν αγωνιζόμενο κωμικό και μπάρμαν που παρακολουθείται από μια γυναίκα με το όνομα Martha.

Οι δρόμοι του ζευγαριού διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά όταν ο Donny σέρβιρε στη μοναχική γυναίκα ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι στο μπαρ όπου εργαζόταν.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς, ο Richard Gadd χρειάστηκε να ζητήσει πολλές φορές από τους θαυμαστές του να σταματήσουν να ψάχνουν την πραγματική Μάρθα αλλά και τον κωμικό που τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Την περασμένη εβδομάδα, η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η «αληθινή Μάρθα» έδωσε την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν.

Η 58χρονη γυναίκα αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει παρακολουθήσει τη σειρά αλλά ότι αναγνωρίζει τον εαυτό της ως «Μάρθα». Μάλιστα υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της στο διαδίκτυο από ανθρώπους που τη συνέδεσαν με την ηρωίδα της σειράς και ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Netflix αλλά και κατά του δημιουργού της σειράς Richard Gadd (Ρίτσαρντ Γκαντ).

Ο Richard αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι πραγματικές ταυτότητες των χαρακτήρων της δημοφιλούς σειράς του δεν είναι κάτι για το οποίο θέλει να μιλήσει ποτέ ξανά. «Δεν νομίζω ότι θα το σχολιάσω ποτέ ξανά», παραδέχτηκε ο κωμικός και ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί ως Donny στη σειρά.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, μίλησε επίσης για το πώς άλλαξε η ζωή του μετά την κυκλοφορία της σειράς.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Όπως λέει ο ίδιος δεν είναι σε θέση να απολαύσει ένα ήσυχο βράδυ στην παμπ όπως συνήθιζε.

«Ήταν ένα χάος. Ο κόσμος ερχόταν συνέχεια, όλη την ώρα, μοιραζόταν ιστορίες και μιλούσε για την σειρά και για το πώς τους επηρέασε. Σκέφτηκα κάπως έτσι: “Ω, δεν μπορώ πραγματικά να πηγαίνω πια σε παμπ και να περιμένω να καθίσω ήσυχα σε μια γωνιά και να φάω κάτι”».

Οι πρωταγωνιστές της σειράς Baby Reindeer, μεταξύ των οποίων ο Richard, η Jessica Gunning, που υποδύεται τη Martha, και η Nava Mau βρέθηκαν πρόσφατα στο Λος Άντζελες σε περιοδεία προώθησης της σειράς.

Πληροφοφίες από Mirror

NEWSIT

Baby Reindeer – Richard Gadd: Για ένα πράγμα δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ – Παρελθόν τα ήσυχα βράδια σε παμπ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ