Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στηρίζει το Flyover η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Την υποστήριξή της στο έργο του Flyover εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
«H ΕΞΘ έχοντας πλήρη ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Δικτύων της ΠΚΜ κ. Πάρι Μπίλλια για τις ωφέλειες που θα έχει η πόλη από το έργο του Flyover, το υποστηρίζει γνωρίζοντας ότι επαγγελματικά θα πληγούμε σοβαρά το μεσοπρόθεσμο διάστημα λόγω της πίεσης του κυκλοφοριακού, αλλά με την αποπεράτωση του θα αναπνεύσει το κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημειώνει η ΕΞΘ και προσθέτει: «Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά και στη χρηματοδότηση, το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό, στο οποίο οι ευθύνες της πόλης ήταν πολύ μικρές μπροστά σε αυτές του κράτους».
«Η Θεσσαλονίκη σπάνια έχει την ευκαιρία να παίρνει έργα υποδομών, γιατί δυστυχώς δεν διεκδικούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτά που ποσοστιαία θα έπρεπε να της αναλογούν. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη, όταν της προσφέρουν ένα έργο να μην απεμπολεί την ευκαιρία» καταλήγει η ΕΞΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Δαβερώνη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα ήταν η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας για την πιστοποίηση ελληνικών εστιατορίων και την εν γένει αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.
Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγωνρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών, επίσης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην υπουργό ότι κάθε πρόταση, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ημέρες καριέρας ανακοινώνουν τα Brown Ηοtels Ετοιμαστείτε για τα Job Days by Brown Ηοtels

Ημέρες καριέρας για να στελεχώσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες τους ανακοινώνουν τα Brown Ηοtels. Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου στους Αγίους Θεοδώρους, στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton και Σάββατο, 2 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο «Μεγάλο Αρσενάλι» στο παλιό λιμάνι των Χανίων για το Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έλθουν σε επικοινωνία με τα στελέχη των ξενοδοχείων.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το βιογραφικό τους, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, αλλά και να πραγματοποιήσουν σύντομες 1:1 συνεντεύξεις εργασίας με εκπροσώπους των Brown Hotels.

Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton: Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, 200 03, Άγιοι Θεόδωροι, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton: Στον εκθεσιακό χώρο «Μεγάλο Αρσενάλι», Ακτή Ενώσεως και Πλατεία Κατεχάκη (Παλιό Λιμάνι), το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Κ.Χαλκιαδάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον βωμό του μαζικού τουρισμού, η Φλωρεντία χάνει την ψυχή της

Χρυσοχόος στην Φλωρεντία, ο Τομάσο Πεστέλι διώχτηκε από το εργαστήριό του για να αφήσει χώρο για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου. Είναι το πολλοστό θύμα του μαζικού τουρισμού που επιτίθεται στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης που κινδυνεύει να χάσει στον βωμό του την δική της ψυχή.

Τον περασμένο μήνα ενισχύθηκαν οι φωνές που ζητούν επείγοντα μέτρα για την προστασία του κέντρου της πόλης, μνημείου της UNESCO, μετά τις δηλώσεις της διευθύντριας της Galleria dell’Accademia που προκάλεσε σοκ λέγοντας ότι ο μαζικός τουρισμός έχει μετατρέψει σε πόρνη την Φλωρεντία.

Περί το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν αυτό το κόσμημα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής μόνο κατά τους θερινούς μήνες πέρυσι, (αύξηση 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), ενώ όλο και περισσότερα καταστήματα και διαμερίσματα μετατράπηκαν σε fast-food και Airbnb.

«Λειτουργούμε από το 1908. Αν ξεφορτωθείτε εμάς και πολλούς άλλους σαν εμάς, αφαιρείτε ένα κομμάτι της ψυχής της πόλης», λέει ο Τομάσο Πεστέλι. Ο πατέρας του, ο παππούς του, ο προπάππος του ήταν χρυσοχόοι.

Ο 55χρονος κατάφερε να βρει έναν χώρο κοντά για να μεταφέρει το εργαστήριό του, αλλά πολλοί άλλοι τεχνίτες δεν είχαν την ίδια τύχη.

Τα ενοίκια των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 42% ανάμεσα στο 2016 και το 2023. Ο αριθμός των διαμερισμάτων στην πλατφόρμα Airbnb πέρασε από τις 6.000 στις 15.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ακόμη και μήνα Φεβρουάριο, οι τουρίστες κάνουν ουρά μπροστά από τον καθεδρικό ναό και συνωστίζονται γύρω από τον Δαυίβ του Μιχαήλ Άγγελου.

Μετά την εκδίωξη των κατοίκων και την εξαφάνιση των παραδοσιακών μαγαζιών, «η Φλωρεντία μετατρέπεται σε άδειο κουτί», προειδοποιεί ο Τομάσο Πεστέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ