Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη στήριξη ΕΟΤ το Greek House Davos, η Ολυμπιάδα Ρομποτικής και η Ημέρα Καριέρας σε ξενοδοχεία

Το Greek House Davos 2024, η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής και το 5ο Forum Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου με τη στήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε δράσεις που ενισχύουν τη διεθνή φήμη της χώρας ως προορισμού για πολυθεματικές εμπειρίες και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα:

Το Greek House (Ελληνικός Οίκος) Davos 2024 θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) στο Νταβός της Ελβετίας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για διεθνείς συνέργειες και ουσιαστική πολυμερή συνεργασία, συνδέοντας ταυτόχρονα το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με το διεθνές επιχειρείν και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων (opinion leaders) σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας της Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό ως κορυφαίους παράγοντες του διεθνούς οικονομικού κι επιχειρηματικού γίγνεσθαι. 

Ο «Ελληνικός Οίκος» αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 3.500 επισκέπτες, στο σύνολό τους ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων, επικεφαλής διεθνών Οργανισμών, καθώς και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας μοναδική ευκαιρία προβολής της ελληνικής εξωστρέφειας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

 Τις ίδιες ημέρες (16-20 Ιανουαρίου) διοργανώνεται στο στάδιο Taekwondo του Παλαιού Φαλήρου η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO, που εκτός των άλλων αναμένεται να ενισχύει σημαντικά τη φήμη της Αθήνας και ευρύτερα της Ελλάδας ως προορισμών για μοναδικές και πολυθεματικές εμπειρίες. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας (ΕΛΟΑΡΤ/HRSF), παράλληλα με το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ρομποτικής HRSF League, με στόχο να εμπνεύσει τους περισσότερους από 1.000 νέους από 38 χώρες να συμμετάσχουν σε καινοτόμα τεχνολογικά και ρομποτικά αθλήματα, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής, έχοντας κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στις Φιλιππίνες, την Κορέα και την Ταϊλάνδη συνολικά 11 μετάλλια.
 
Τέλος, στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 5ο Forum Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Στην ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθούν B2Β συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού κορυφαίων ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, με νέους, υποψήφιους εργαζόμενους και στελέχη, καθώς και σπουδαστές τουριστικών σχολών, με στόχο τη διερεύνηση προοπτικών απασχόλησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμιναριακά εργαστήρια (workshops) από επαγγελματίες υψηλής τεχνογνωσίας, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά πρακτικές λύσεις σε μείζονα θέματα που αφορούν κυρίως την εξέλιξη και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Δαβερώνη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα ήταν η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας για την πιστοποίηση ελληνικών εστιατορίων και την εν γένει αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.
Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγωνρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών, επίσης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην υπουργό ότι κάθε πρόταση, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ημέρες καριέρας ανακοινώνουν τα Brown Ηοtels Ετοιμαστείτε για τα Job Days by Brown Ηοtels

Ημέρες καριέρας για να στελεχώσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες τους ανακοινώνουν τα Brown Ηοtels. Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου στους Αγίους Θεοδώρους, στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton και Σάββατο, 2 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο «Μεγάλο Αρσενάλι» στο παλιό λιμάνι των Χανίων για το Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έλθουν σε επικοινωνία με τα στελέχη των ξενοδοχείων.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το βιογραφικό τους, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, αλλά και να πραγματοποιήσουν σύντομες 1:1 συνεντεύξεις εργασίας με εκπροσώπους των Brown Hotels.

Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton: Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, 200 03, Άγιοι Θεόδωροι, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton: Στον εκθεσιακό χώρο «Μεγάλο Αρσενάλι», Ακτή Ενώσεως και Πλατεία Κατεχάκη (Παλιό Λιμάνι), το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Κ.Χαλκιαδάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον βωμό του μαζικού τουρισμού, η Φλωρεντία χάνει την ψυχή της

Χρυσοχόος στην Φλωρεντία, ο Τομάσο Πεστέλι διώχτηκε από το εργαστήριό του για να αφήσει χώρο για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου. Είναι το πολλοστό θύμα του μαζικού τουρισμού που επιτίθεται στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης που κινδυνεύει να χάσει στον βωμό του την δική της ψυχή.

Τον περασμένο μήνα ενισχύθηκαν οι φωνές που ζητούν επείγοντα μέτρα για την προστασία του κέντρου της πόλης, μνημείου της UNESCO, μετά τις δηλώσεις της διευθύντριας της Galleria dell’Accademia που προκάλεσε σοκ λέγοντας ότι ο μαζικός τουρισμός έχει μετατρέψει σε πόρνη την Φλωρεντία.

Περί το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν αυτό το κόσμημα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής μόνο κατά τους θερινούς μήνες πέρυσι, (αύξηση 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), ενώ όλο και περισσότερα καταστήματα και διαμερίσματα μετατράπηκαν σε fast-food και Airbnb.

«Λειτουργούμε από το 1908. Αν ξεφορτωθείτε εμάς και πολλούς άλλους σαν εμάς, αφαιρείτε ένα κομμάτι της ψυχής της πόλης», λέει ο Τομάσο Πεστέλι. Ο πατέρας του, ο παππούς του, ο προπάππος του ήταν χρυσοχόοι.

Ο 55χρονος κατάφερε να βρει έναν χώρο κοντά για να μεταφέρει το εργαστήριό του, αλλά πολλοί άλλοι τεχνίτες δεν είχαν την ίδια τύχη.

Τα ενοίκια των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 42% ανάμεσα στο 2016 και το 2023. Ο αριθμός των διαμερισμάτων στην πλατφόρμα Airbnb πέρασε από τις 6.000 στις 15.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ακόμη και μήνα Φεβρουάριο, οι τουρίστες κάνουν ουρά μπροστά από τον καθεδρικό ναό και συνωστίζονται γύρω από τον Δαυίβ του Μιχαήλ Άγγελου.

Μετά την εκδίωξη των κατοίκων και την εξαφάνιση των παραδοσιακών μαγαζιών, «η Φλωρεντία μετατρέπεται σε άδειο κουτί», προειδοποιεί ο Τομάσο Πεστέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ