Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Καμπαρντίνα: Το πανωφόρι των ενδιάμεσων εποχών είναι το καταλληλότερο για αυτή την εβδομάδα!

Στην μόδα οι τάσεις έρχονται και φεύγουν με ταχύτατους ρυθμούς, παρόλα αυτά κάποια κομμάτια έχουν την ικανότητα να είναι πάνω από trends και να αποτελούν hero pieces του καθημερινού μας styling! H καμπαρντίνα είναι ένα από αυτά.

Photo by Ignat/Bauer-Griffin/GC Images

Μπορεί να θεωρείται το must outwear των ενδιάμεσων εποχών, όπως το φθινόπωρο και η άνοιξη, αλλά πλέον το street style και κυρίως η αγάπη των γαλλίδων για αυτό το timeless κομμάτι, την έχει κάνει ένα πανωφόρι για όλο τον χρόνο.

Photo by Claudio Lavenia/Getty Images

 

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Η καμπαρντίνα προσθέτει πάντα ένα τόνο πολυτέλειας και φινέτσας ενώ η δυνατότητα που έχεις να την συνδυάζεις με τα πάντα της δίνει ένα ακαταμάχητο ύφος.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

 

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Ειδικά αυτή την μεταβατική περίοδο είναι ο πρωταγωνιστής του street style και φορώντας μία καμπαρντίνα έχεις εξασφαλίσεις ένα cool look!Eπειδή όπως βλέπεις και τις τελευταίες μέρες,  ο καιρός είναι αναποφάσιστος, ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμόσουμε τη γκαρνταρόμπα μας με τις καιρικές συνθήκες είναι να βάλουμε την καμπαρντίνα στο ντύσιμο μας.

 

 

 

Οι καμπαρντίνες είναι ευέλικτες, ταιριάζουν με κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου, μπορείς να τις φορέσεις και να τις αφαιρέσεις από το σύνολο σου, όποτε θελήσεις, προσθέτουν δυναμισμό και επιβλητικότητα  ενώ λόγω του military χαρακτήρα τους, δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!

 

 

Βλέποντας τα look των fashion expert ανακαλύπτεις και μερικά styling tips για να φορέσεις αυτό το διαχρονικό κομμάτι όλες τις ώρες και ημέρες, δημιουργώντας κλασικά και ταυτόχρονα fashionable looks.

TLIFE

Καμπαρντίνα: Το πανωφόρι των ενδιάμεσων εποχών είναι το καταλληλότερο για αυτή την εβδομάδα!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαρινιέρα: Το κλασικό top που φοράνε non stop όλα τα it-girls!

Η μαρινιέρα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά ρούχα όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα ανδρικό ρούχο, τη μπλούζα των ψαράδων του 1800, με τις οριζόντιες ρίγες. Προέρχεται από τη λέξη marine, που σημαίνει ναυτικός. Εκείνα τα χρόνια ήταν βαμβακερή και διέθετε 21 λευκές και 21 μπλέ ρίγες. Μάλιστα, οι ρίγες βοηθούσαν για τον εντοπισμό των ανθρώπων μέσα στη θάλασσα.

 

 

 

 

Η γνωστή μαρινιέρα ανδρική, υιοθετήθηκε από τις γυναίκες χάρη στην Coco Chanel, που παρουσίασε το γυναικείο navy look. Ακόμη, θυμόμαστε χαρακτηριστικά εικόνες από τη δεκαετία του 80, όπου η μπλούζα μαρινιέρα αποτέλεσε το σύμβολο του σχεδιαστή Jean Paul Gaultier.

 

 

Η αγαπημένη ριγέ μπλούζα πολλών γυναικών, είναι chic και efortless και φοριέται σχεδόν με τα πάντα. Οι γαλλίδες την έχουν στη ντουλάπα τους, είτε σε πλεκτή μπλούζα, είτε σε t-shirt.

 

 

Αυτή την εποχή η μαρινιέρα έχει την τιμητική της και την φοράς παντού μη σου πω οτι δεν φεύγεις πάσχα χωρίς αυτή στην βαλίτσα σου.Είναι βολική στιλάτη και αυτό της δίνει την δυνατότητα να την φορέσεις σε πολλά άνετα city looks.

@anoukyve

@pinterest

Βεβαίως την συνδυάζεις με το λατρεμένο σου τζιν αλλά μπορείς να την βάλεις και με φούστα ή με τζιν φούστα ή με βερμούδα ή με σορτς.

 

 

 

@sabinasocol

Οι συνδυασμοί λοιπόν είναι άπειροι και σίγουρα θα βρεις τον δικό σου αγαπημένο για να κάνεις την μαρινιέρα βασικό στοιχείο στο επόμενο city look σου!

TLIFE

Μαρινιέρα: Το κλασικό top που φοράνε non stop όλα τα it-girls!

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Πάσχα: Τι πρέπει να έχει η βαλίτσα σου αν φύγεις για το χωριό ή το…νησί!

Η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα έφτασε και εσύ έχεις σίγουρα αποφασίσει που θα το περάσεις. Αφού λοιπόν κατέληξες στον προορισμό, τώρα φαντάζομαι πως κυριαρχούν στο μυαλό σου οι σκέψεις: “Τι θα φορέσω;”, “Τι θα πάρω μαζί μου;”, “Ποια κομμάτια είναι πασπαρτού και ιδανικά για κάθε περίσταση” και “Πως θα είμαι στιλάτη, ακόμα και αυτές τις μέρες”. Μην ανησυχείς! Όλες τους ίδιους προβληματισμούς έχουμε και για αυτό αποφάσισα να μας διευκολύνω κάπως…

Μετά από ένα καλό ψάξιμο στο Instagram ετοίμασα ένα αφιέρωμα που σε  βοηθάει να φτιάξεις τη βαλίτσα που θα πάρεις μαζί σου στο ταξίδι για το χωρίο ή το νησί και σου προτείνει τα ιδανικά outfits.

Δες τα look άνοιξε την δική σου ντουλάπα και φτιάξε μερικούς ιδανικούς συνδυασμούς για το φετινό Πάσχα!

Πάσχα στο χωριό

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για αυτή την γιορτή είναι σίγουρα το χωριό. Εδώ τα πράγματα είναι casual με ένα ζεστό πανωφόρι και γήινες αποχρώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικά τα fashion items πρέπει να είναι αρκετά άνετα για να σε διευκολύνουν στις εξορμήσεις σου, χωρίς βέβαια να χάνεις το στιλ σου. Μην ξεχάσεις να πάρεις sneakers για το πρωί και dessert ankle boots για το βράδυ. Οι ζακέτες και τα cargo παντελόνια είναι επίσης πολύ βολικά για το χωριό!

 

Πάσχα στο νησί

Πάσχα στο νησί και η μαρινιέρα έχει φυσικά την τιμητική της. Επέλεξε μπλε, κόκκινες και ουδέτερες αποχρώσεις για να αποφύγεις το υπερβολικό αποτέλεσμα, και μην ξεχάσεις να προσθέσεις στην βαλίτσα σου ένα statement jeans. Σε παπούτσι προτείνουμε sneakers για τις casual εμφανίσεις και πλατφόρμες για πιο βράδυ.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν λέμε όχι και σε πιο καλοκαιρινά look αν ο καιρός το επιτρέπει οπότε βάλε και ένα ζευγάρι σανδάλια στην βαλίτσα ή το μαγιό σου!

TLIFE

Πάσχα: Τι πρέπει να έχει η βαλίτσα σου αν φύγεις για το χωριό ή το…νησί!

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η δίαιτα της Μεγάλης Εβδομάδας: Μικρά μυστικά της νηστείας και το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει

Είμαστε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και το πιθανότερο είναι να προετοιμάζεσαι για τις διακοπές. Παράλληλα όμως νηστεύεις και θέλεις να ακολουθήσεις το κατάλληλο διατροφικό πλάνο. Η νηστεία σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποιες φορές, κρύβει παγίδες και η  Εύα Καφετζή, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, αποκαλύπτει όλα τα μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις.

Η νηστεία ξεκίνησε… από ποιες τροφές μπορώ να προσλάβω τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που μου προσφέρουν τα αρτύσιμα τρόφιμα; Διαβάστε στους παρακάτω πίνακες τις τροφές που μπορούν να σας προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην περίοδο της νηστείας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο είναι ένα μέταλλο αναγκαίο για τα δόντια και τα οστά μας. Με την αύξηση της πρόσληψης του ασβεστίου, μπορούμε να αποφύγουμε την οστεοπόρωση. Το ασβέστιο μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης της πρόωρης καρδιακής νόσου, ειδικά εάν υπάρχει επαρκή πρόσληψη μαγνησίου. Το ασβέστιο συμμετέχει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και είναι ένα βασικό συστατικό για την παραγωγή των ενζύμων και των ορμονών που ρυθμίζουν την πέψη, την ενέργεια και το μεταβολισμό του λίπους.

Τρόφιμα mg ασβεστίου
1 φλ γάλα σόγιας 300
100γρ αμύγδαλα 233
100γρ μελάσα 600
100 γρ φασόλια 260
100 γρ παπάγια 200
100γρ σύκα 190
100 γρ μπάμιες 147
100γρ κρεμμύδι 129
100γρ σπανάκι 126
100γρ  πράσα 120
100 γρ γαρίδες 116
100γρ μπρόκολο 113
100γρ ρεβίθια 110

Κρεατικά: Το κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο. Ο σίδηρος είναι συστατικό της αιμοσφαιρίνης και της μυοσφαιρίνης και είναι απαραίτητος για την μεταφορά του οξυγόνου. Η έλλειψή του προκαλεί αναιμία με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σωματική κόπωση και πνευματική αδυναμία. Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο λόγω των αυξημένων αναγκών τους εξαιτίας της έμμηνος ρύσης.

Τρόφιμα mg σιδήρου
100γρ παπάγια 40
100γρ ηλιόσποροι 10,10
100γρ λιαστές ντομάτες 9,0
100γρ φακές 6,90
100γρ μανιτάρια 6,60
100γρ πουρέ 6,0
100γρ σπανάκι 3,60
100γρ σύκα 3,20
100γρ αγκινάρες 3,4
100γρ tofu 2,70
100γρ φάβα 2,30
100γρ δαμάσκηνα 2,30
100γρ σταφίδες 1,90

 Αυγά και τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι θρεπτική ουσία που αποτελείται από αμινοξέα. Εννέα από αυτά τα αμινοξέα το σώμα δεν μπορεί να τα κατασκευάσει και έτσι πρέπει να τα παίρνουμε από τα τρόφιμα. Τα αμινοξέα, ο οργανισμός τα χρειάζεται για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών και των ιστών. Επίσης η πρωτεΐνη βοηθάει στην παραγωγή .

 

Τρόφιμα γρ πρωτεΐνης
100γρ σουπιά 32,48
100γρ χταπόδι 29,82
100γρ φυστίκια αράπικα 26,3
100γρ αρακά 22,5
100γρ μύδια 23,80
100γρ γαρίδα 19,36
100γρ καλαμάρι 17,94
164 γρ βρασμένα ρεβίθια 14,53
100γρ βρασμένες φακές 9,02
10 ελιές 7,0
164γρ βρασμένο άγριο ρύζι 6,54
195γρ βρασμένο καστανό ρύζι 5,03
100γρ καλαμπόκι 1,20

Λίπος πχ βούτυρο: Τα καλά λιπαρά δρουν ενάντια της αθηρωμάτωσης, στην πρόληψη των αρρυθμιών και προφυλάσσουν από την υψηλή χοληστερόλη. Το φυσικό λίπος λειτουργεί ως ασπίδα μπροστά στο έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Όλοι οι οργανισμοί χρειάζεται καθημερινά να προσλαμβάνουν καλά λιπαρά, από πού θα τα προμηθευτούν;

Τρόφιμα γρ ακόρεστων λιπαρών 
100γρ ελαιόλαδο 84
100γρ καρύδια 50
100γρ ηλιόσποροι 49
100γρ ταχίνι 46
100γρ αμύγδαλα 45
100γρ σουσάμι 45
100γρ αβοκάντο 14,5
100γρ ελιές 23
1 φλ κουνουπίδι 37 mg ωμέγα 3 λιπαρά

Η ΔΙΑΙΤΑ 

1η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο, 1κ.γ. ταχίνι ολικής αλέσεως με μέλι, 1 ποτήρι ρόφημα αμυγδάλου, Στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 10 ανάλατα αμύγδαλα & 4αποξ. δαμάσκηνα & 1φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα Μαυρομάτικα φασόλια, Τυρί σόγιας, 5-6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Smoothie με ρόφημα βρόμης, μπανάνα, κανέλα

ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 μερίδα Μανιτάρια ψητά, Σαλάτα μαρούλι-καρότο-ρόκα, αβοκάντο

2η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 Ποτήρι ρόφημα ρυζιού, 1 μπάρα δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης, Στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 μήλο & 10 ανάλατα κάσιους

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Μακαρόνια ολικής αλέσεως με σαλάτα ρόκα-σπανάκι-καρότο, 4-6 ελιές.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: smoothie με ρόφημα αμυγδάλου, κανέλα, φράουλες

ΒΡΑΔΙΝΟ:  Γαρίδες βραστές με αβοκάντο, ντοματίνια & 2 παξιμάδια χαρουπιού

3η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι ρόφημα βρόμης & 2κ.σ. σπόρους chia & κανέλα & 1κ.γ. μέλι, στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 αχλάδι & 3 καρύδια & 1φλ. Smoothie με ρόφημα βρόμης, μπανάνα, κανέλα πράσινο τσάι

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα αρακά γιαχνί & τυρί σόγιας & 5-6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 ποτήρι ρόφημα αμυγδάλου & 2 cream crackers σίκαλης

ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 μερίδα μανιτάρια ψητά, Σαλάτα ρόκα – σπανάκι – καρότο, αβοκάντο

 4η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: Φυσικός χυμό & 2 ρυζογκοφρέτες, 1κ.γ. ταχίνι ολικής αλέσεως με μέλι, στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 10 ανάλατα αμύγδαλα & 4αποξ. δαμάσκηνα & 1φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα Μπιφτέκια σόγιας, Σαλάτα κινόα-μαρούλι – καρότο – αβοκάντο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Ρόφημα αμυγδάλου & 2 μπισκότα πτι μπερ βρόμης

ΒΡΑΔΙΝΟ: Φρουτοσαλάτα (1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1κ.σ.τριμμένο καρύδι, 1κ.γ. μέλι)

5η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 τοστ με ψωμί εμπλουτισμένο με βιταμίνες & μέταλλα & τυρί νηστίσιμο, στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 ακτινίδιο & 10 ανάλατα αμύγδαλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ταμπουλέ (πλιγούρι, κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό), 5-6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 2κ.σ.σταφίδες & 3 καρύδια & 1φλ. πράσινο τσάι

ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 μερίδα μανιτάρια ψητά, Σαλάτα λάχανο – καρότο – μαρούλι – αβοκάντο

 6η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 Ποτήρι ρόφημα ρυζιού, 4κ.σ. νιφάδες δημητριακών με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης, Στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης & 2 cream-crackers σίκαλης

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα Ρεβίθια με σπανάκι, φυτικό τυρί, 5-6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 10 ανάλατα αμύγδαλα & 1 μπανάνα

ΒΡΑΔΙΝΟ: Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ & φυτικό τυρί

7η Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι ρόφημα αμυγδάλου & 2κ.σ. σπόρους chia & κανέλα & 1κ.γ. μέλι, στιγμιαίος καφές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 ακτινίδιο & 3 καρύδια

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα μανιτάρια φρικασέ με χόρτα, 1 φέτα ψωμί, 5-6 ελιές

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Φυσικό χυμό & 2 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως & τυρί νηστίσιμο & σαλάτα επιλογής

 

 

TLIFE

Η δίαιτα της Μεγάλης Εβδομάδας: Μικρά μυστικά της νηστείας και το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ