Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τα βραβεία του διαγωνισμού Birth Photography Image Competition

Μία από τις πιο δυνατές ανθρώπινες εμπειρίες είναι να φέρνεις μία νέα ζωή στον κόσμο και χάρη στους επαγγελματίες φωτογράφους γέννας οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν αυτές τις στιγμές και το ευρύ φάσμα συναισθημάτων που τις συνοδεύει.

Η International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP) προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης σε φωτογράφους γέννας από όλον τον κόσμο και ο ετήσιος διαγωνισμός Birth Photography Image Competition δίνει σε αυτούς τους επαγγελματίες την ευκαιρία να επιδείξουν τη δουλειά τους.

Στην 13η χρονιά του, ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός στα 1.100 μέλη της IAPBP από 52 χώρες. Υπέβαλαν τη δουλειά τους σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες: Λεπτομέρειες γέννας, ωδίνες τοκετού, γέννα και επιλόχεια κατάθλιψη. Για πρώτη φορά, στον φετινό διαγωνισμό περιελήφθησαν τέσσερις υποκατηγορίες: Μαυρόασπρη φωτογραφία, ντοκουμενταρίστικη φωτογραφία, καλλιτεχνική, δυσκολίες και απώλεια. Η τελευταία υποκατηγορία είναι υπενθύμιση ότι θνησιγεννή μωρά ή μωρά που πέθαναν στη γέννα πρέπει να τιμηθούν. Μέσω της φωτογραφίας οι οικογένειες που βιώνουν την απώλεια θα κουβαλούν πάντα μέσα τους την επιθυμούμενη ύπαρξή τους. «Επιθυμούμε να τιμήσουμε το ένα στα τέσσερα πρόσωπα που βιώνουν αποβολή ή/και απώλεια και προσκαλώντας φωτογραφίες αυτών των συμβάντων στον δικό μας εορτασμό της φωτογραφίας γέννας είναι ένας τρόπος να το κάνουμε», σημείωσαν από την IAPBP για τον φετινό διαγωνισμό (https://www.instagram.com/p/CqcfvpupC8C/).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: Οι γκριμάτσες και τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου την ώρα που μιλούσε το Ισραήλ

Tα βλέμματα πάνω της κατάφερε να στρέψει η Μαρίνα Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά τον Β’ Ημιτελικό της Eurovision.

Η αρκετά ταλαιπωρημένη Μαρίνα Σάττι λόγω της ασθένειας που την ταλαιπωρούσε, φαίνεται πως δεν κατάφερε να κρύψει την κούρασή της.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου κι ενώ τον λόγο είχε το Ισραήλ, η Μαρίνα Σάττι έκανε γκριμάτσες, χασμουριόταν και κάποια στιγμή δε δίστασε να ρίξει το κεφάλι της πάνω στο τραπέζι και να κλείσει τα μάτια της, με τον διπλανό της να τη σκουντάει για να… ξυπνήσει.

Το εν λόγω βίντεο που προβλήθηκε στο Breakfast@Star έχει γίνει viral.

TLIFE

Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: Οι γκριμάτσες και τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου την ώρα που μιλούσε το Ισραήλ

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: «Όταν ανέβηκα στη σκηνή κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν είχα έλεγχο»

Η Μαρίνα Σάττι κατάφερε με το «Ζάρι» της να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2024.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Β’ Ημιτελικού, η Μαρίνα Σάττι μίλησε στους δημοσιογράφους για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τα λάθη που συνέβησαν πάνω στη σκηνή στην αρχή του act της.

«Χθες ήμουν άρρωστη. Κάθε τρεις ώρες, δε καταλαβαίνεις τι έχω πάρει από φάρμακα. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην έχω φωνή σήμερα το πρωί, οπότε ήρθα χαλαρά, και τώρα δεν έχω λίγο φωνή. Ήρθα χαλαρά το πρωί στην πρόβα, χωρίς καθόλου άγχος και είπαμε ότι θα το πάμε τελείως χαλαρά και για πλάκα. Βγήκαν κάποια πράγματα που μας άρεσαν και είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε έτσι και το βράδυ.

Εκείνη την ώρα, όταν ανέβηκα στη σκηνή, κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν είχα έλεγχο. Ούτε ήξερα πώς τραγούδησα, ούτε τίποτα. Ελπίζω να είμαι πιο ψύχραιμη στον τελικό. Τα κοτσιδάκια τα φτιάξαμε το μεσημέρι για πλάκα, για να χαρούμε λίγο, γιατί δεν ήμουν σε καλά κέφια, μας άρεσε και έμειναν» είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Σάττι.

«Αύριο πρέπει λίγο να το βουλώσω για να φτιάξει λίγο η φωνή μου. Πιστεύω θα είμαι λίγο πιο ψύχραιμη, μπορεί και όχι γιατί είναι τελικός. Το θέμα είναι να βγούμε, να έχουμε ωραία ενέργεια» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Το σχετικό απόσπασμα προβλήθηκε στο Happy Day.

TLIFE

Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: «Όταν ανέβηκα στη σκηνή κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν είχα έλεγχο»

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024: Σε ποια θέση εμφανίζεται απόψε η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι – Τα φαβορί του Β’ Ημιτελικού

Στη σκηνή της Eurovision 2024 διαγωνίζεται απόψε Πέμπτη 9 Μάϊου η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Zari».

Η γνωστή τραγουδίστρια μετά τις εντατικές πρόβες και την παραμονή της στο Μάλμε της Σουηδίας, ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερό της εαυτό διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 το βράδυ του Σαββάτου 11 Μάϊου.

 

YouTube video player

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR. Τέσσερις χορευτές θα πλαισιώνουν τη Μαρίνα Σάττι κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, στη σκηνή της Malmö Arena.

Να θυμίσουμε ότι η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» συμμετείχε στον Α’ Ημιτελικό όπου κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

 

YouTube video player

 

 

Eurovision 2024 – Β΄ Ημιτελικός

Συνολικά 16 χώρες θα διαγωνιστούν απόψε στον Β’ Ημιτελικό με την Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι να συμμετέχουν στην 3η θέση κατά σειρά εμφάνισεις των χωρών.

Αναλυτικά οι θέσεις εμφάνισης των 16 χωρών:

1,Μάλτα / Sarah Bonnici – Loop
2. Αλβανία / BESA – TITAN
3.Ελλάδα / Marina Satti – ZARI
4.Ελβετία / Nemo – The Code
5.Τσεχία / Aiko – Pedestal
6.Αυστρία / Kaleen – We Will Rave
7.Δανία / SABA – SAND
8.Αρμενία / LADANIVA – Jako
9.Λετονία / Dons – Hollow
10.Σαν Μαρίνο / MEGARA – 11:11
11.Γεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter
12.Βέλγιο / Mustii – Before The Party’s Over
13. Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
14. Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane
15. Νορβηγία / Gåte – Ulveham
16.Ολλανδία / Joost Klein – Europapa

 

Eurovision 2024 – Τα μεγάλα φαβορί του Β’ Ημιτελικού

Στον αποψινό Ημιτελικό τα δύο μεγάλα φαβορί είναι η Ελβετία και η Ολλανδία. Τις τελευταίες ώρες τα στοιχήματα για τη Eurovision 2024 και για την βραδιά του μεγάλο τελικού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η με 10η θέση, ενώ η Κροατία και η Ελβετία είναι τα απόλυτα φαβορί για την πρωτιά της νίκης.

Ελβετία / Nemo – The Code:

 

YouTube video player

 

Ολλανδία / Joost Klein – Europapa:

 

YouTube video player

 

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

TLIFE

 

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ