Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Copper: Η απόχρωση στα μαλλιά που δείχνει τέλεια κάτω από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και προετοιμάζεσαι για τις διακοπές αλλά και τα επόμενα weekends που θα βρίσκεσαι στην παραλία. Έχεις ήδη ανανεώσει το νεσεσέρ σου με τα προϊόντα που θα σε προστατεύσουν και δεν θα βαρύνουν την επιδερμίδα σου. Επίσης τα ραντεβού σου με τη μανικιουρίστ είναι κλεισμένα και μένει να αποφασίσεις αν θα κάνεις επιτέλους την αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών που σκέφτεσαι εδώ και καιρό. 

Instagram: @jessalexanderbr

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σου αποκαλύψω την απόχρωση που λατρεύουν οι haircolorists. Εκείνη που δείχνει απίθανη κάτω από τον ήλιο και είναι κατάλληλη για τις τολμηρές. Πρόκειται για την copper που σημαίνει τη χάλκινη. Κινείται ανάμεσα στο κόκκινο και το ξανθό και μπορείς να την αποκτήσεις αν έχεις ήδη ανοιχτόχρωμη βάση ή κόκκινα μαλλιά. It girls και celebrities έχουν υιοθετήσει τις ωραιότερες εκδοχές του που θα σε εμπνεύσουν και οι ειδικοί με τη σειρά τους σε συμβουλεύουν ώστε να επιλέξεις την απόχρωση που σου ταιριάζει αλλά και να κάνεις τα σωστά βήματα περιποίησης ώστε να μην ξεθωριάσει. 

Instagram: @phoebedynevor

H σωστή απόχρωση ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας 

  • Αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα με φακίδες ή ροδακινί υποτόνο η χάλκινη απόχρωση στα μαλλιά σου πρέπει να έχει λίγο ανοιχτό καστανό και χρυσό. Ένας συνδυασμός που καταλήγει στο αγαπημένο strawberry blonde.
  • Στις μεσαίες επιδερμίδες δείχνει υπέροχο το έντονο και καθαρό χάλκινο χρώμα.
  • Οι σκούρες επιδερμίδες θέλουν copper με καθαρό κόκκινο χρώμα ή ακόμη και violet υποτόνο μιας και αποκτά μια εξαιρετική ουδέτερη απόχρωση ισορροπώντας το ψυχρό με το θερμό. Κολακεύει με αυτό τον τρόπο τέλεια τόσο το σκουρόχρωμο όσο και το μαυρισμένο δέρμα.

Instagram: @gregoryrusserhair

Πόσο γρήγορα ξεθωριάζει 

Είναι ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα ειδικά το καλοκαίρι και οι experts σου λύνουν την απορία: Εξαρτάται από τη συχνότητα που τα λούζεις, τις ώρες που περνάς κάτω από τον ήλιο χωρίς προστασία αλλά και την ποιότητα της τρίχας. Όλες οι κόκκινες αποχρώσεις θεωρούνται “ευαίσθητες” που σημαίνει ότι χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να λούζεις άφοβα τα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας super ενυδατικά προϊόντα. Όσον αφορά στην ηλιοθεραπεία επιβάλλεται να φοράς μαντήλι ή καπέλο αλλά και να απλώνεις αντηλιακό μαλλιών που τα προστατεύει. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών ανανεώνεις το χρώμα κάθε 6-8 εβδομάδες ώστε να παραμείνει ζωντανό και λαμπερό. Μην περιμένεις να ξεθωριάσει για να κλείσεις ραντεβού. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με αποτέλεσμα ο haircolortist να ξεκινά από την αρχή τη διαδικασία. 

Instagram: @chadwoodhair

Extra Experts Tips 

  • Καλό είναι να αποφεύγεις τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας ειδικά το καλοκαίρι. Το wet look άλλωστε είναι μεγάλη τάση όπως επίσης οι αλογοουρές και οι πλεξούδες. 
  • Αν κολυμπάς συχνά σε πισίνα το σκουφάκι θα σε σώσει μια και το χλώριο ξεθωριάζει τα μαλλιά πιο εύκολα και γρήγορα ενώ παράλληλα προκαλεί ξηρότητα και θαμπάδα. 
  • Σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα για βαμμένα μαλλιά είναι τα ιδανικά για εσένα προϊόντα. Όπως επίσης και τα έλαια που κρατούν την τρίχα ενυδατωμένη και super λαμπερή. 
  • Μια θεραπεία ενυδάτωσης ανάμεσα στις επισκέψεις σου για ανανέωση του χρώματος στον κομμωτή είναι μια εξίσου τέλεια ιδέα. Μπορείς επίσης να την προγραμματίσεις λίγο πριν φύγεις για διακοπές. 

TLFE

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Tenniscore: Tο styling των terrain ξανά στην κορυφή χάρη στην Zendaya

Υπάρχει μια σημαντική τάση της μόδας που πρέπει να έχετε στο ραντάρ σας αυτή τη σεζόν και μιλάω για το: Tenniscore. Ναι, με το Wimbledon στον ορίζοντα, τον καιρό επιτέλους να φτιάχνει και την επική γκαρνταρόμπα της Zendaya στο promo tour για την νέα της ταινία  Challengers να μας προσφέρει ατελείωτη έμπνευση για το styling, ήρθε η ώρα να πεις και εσύ ναι στο Tenniscore!

Picture by: Erremaxphoto / SplashNews.com
Splash News and Pictures

Το τέλειο με το στιλ του  τένις είναι ότι δεν προορίζεται μόνο για τους αυστηρά αθλητικούς τύπους. Το tenniscore έχει πολλές παραμέτρους και θα λέγαμε ότι μοιαζει πιο πολύ με preppy style παρά με athleisure!

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Tα tennis  λευκά ρούχα έχουν κατακλύσει το street style και εκτός από την ‘στολή» του αθλήματος έχουμε πολλά ακόμη στοιχεία που μπορουμε να υιοθετήσουμε αν θέλουμς να φορέσουμε σωστά την tenniscore!

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Mεγάλοι οίκοι όπως: Miu Miu, Celine, Chanel, Brunello Cucinelli και Dior έστειλαν επίσης στις πρόσφατες πασαρέλες τους φούστες, σορτς, μπλούζες πόλο και φορέματα υψηλής ραπτικής, έτοιμα για το γήπεδο του τένις!

 

 

 

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Zendaya είναι πραγματικά υπεύθυνη για την καθιέρωση του look στο mainstream ντύσιμο. Η τελευταία της ταινία, Challengers, στην οποία υποδύεται ένα πρώην παιδί-θαύμα του τένις που μετατράπηκε σε προπονητή, ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της χρονιάς μέχρι στιγμής – τόσο για την καυτή ιστορία του ερωτικού τριγώνου όσο και για την πολυπόθητη, υπερυψωμένη athleisure γκαρνταρόμπα της, όπως την δημιούργησε ο σούπερ σταρ σχεδιαστής Jonathan Anderson.

 

Picture by: / SplashNews.com
Splash News and Pictures

Εσύ δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις την high fashion αισθητική της Zendaya στην ταινία αφού πιο low budget  μάρκες έχουν στις συλλογές  τους πολλά tennis κομμάτια.

 

 

Εκτός από τις μίνι φούστες με πιέτες, μπορείς να βάλεις στην λίστα σου, polo μπλουζάκια, καζάκες, κάλτσες, κορδέλες στα μαλλία, ζακετάκια, neon χρώμα, λευκά sneakers και δερμάτινες shoulder bags.

 

To tenniscore είναι ο ιδανικός συνδυασμός της σύγχρονης μόδας, της διαχρονικής κομψότητας και της vintage αισθητικής ενώ  παντρεύει τη μόδα με τον αθλητισμό, σε αβίαστα stylish looks που αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την σεζόν!

 

 

TLIFE

Tenniscore: Tο styling των terrain ξανά στην κορυφή χάρη στην Zendaya

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι ωραιότερες, ξανθές αποχρώσεις του καλοκαιριού για να είσαι προετοιμασμένη πριν το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο πιο έντονα σκέφτεσαι να αποκτήσει μια τέλεια ξανθιά απόχρωση στα μαλλιά. Λογικό. Ταιριάζει με την ανέμελη διάθεση, τις ηλιόλουστες ημέρες και τις χαλαρές νύχτες στο νησί. Παράλληλα το ξάνοιγμα που αποκτούν σε συνδυασμό με το ανεπιτήδευτο, wet look που είναι huge trend φέτος αναβαθμίζουν πολύ το beauty look.

Επίσης τα ξανθά μαλλιά δείχνουν τέλεια σε όλα τα μήκη και κουρέματα ενώ αν αγαπάς τους κυματισμούς τότε δεν υπάρχει λόγος για δεύτερη σκέψη. Το μόνο που μένει είναι να δεις τις 7 φετινές τάσεις στο ξανθό, πριν κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου.

@wellahair

Ombre Blonde: Το “σβήσιμο” που δημιουργείται από τη ρίζα και κάτω είναι το εφέ που χαρίζει στα μαλλιά μια υπέροχη φυσική όψη. Μοιάζει να μακραίνουν και να παραμένουν τέλεια. Η ζεστή icy blonde απόχρωση ταιριάζει τόσο στις ανοιχτόχρωμες όσο και ηλιοκαμένες επιδερμίδες που σημαίνει ότι μπορείς να την υιοθετήσεις σήμερα κιόλας.

@igksalons

Face Framing Blonde: Που σημαίνει ότι η πιο ανοιχτή απόχρωση του ξανθού βρίσκεται στην “κορνίζα” του προσώπου aka στις μπροστινές τούφες. Με αυτό τον τρόπο φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπο. Είναι ιδανικό για εσένα που δεν έχεις αποφασίσει να κάνεις δραματική αλλαγή.

@matildadjerf

90’s blonde: Φωτεινό και με πολλά highlights σε beige απόχρωση είναι η τάση που επανέρχεται στο προσκήνιο δυναμικά το φετινό καλοκαίρι. Η καστανή ρίζα δημιουργεί την τέλεια αντίθεση και πρόκειται για ένα χρώμα που αναδεικνύει τα μεσαίου μήκους και μακριά μαλλιά.

@shereeknobel_bixiecolour

Playboy Blonde: Πρόκειται για μια ash απόχρωση με διακριτικούς χρυσούς και honey τόνους στο εσωτερικό μέρος των μαλλιών που χαρίζουν μια γοητευτική πινελιά.

Sandy Beige Blonde: Το χρώμα της άμμου συνδυάζεται με το σοφιστικέ μπεζ για να δημιουργήσουν την πιο θηλυκή απόχρωση που αναβαθμίζει το bob.

@abbeycowen

Strawberry Blonde: Παραμένει μία από τις αγαπημένες αποχρώσεις των haircolorists μιας και συνδυάζει το girlie με το sexy look.

@hoskelsa

Glam Blonde: Μια χρυσή απόχρωση που δείχνει υπέροχη κάτω από τον ήλιο. Είναι κατάλληλη για εσένα που έχει ανοιχτή καστανή βάση και μεσαίο τόνο επιδερμίδας. Η ρίζα έχει smudge εφέ που

 

TLIFE

Οι ωραιότερες, ξανθές αποχρώσεις του καλοκαιριού για να είσαι προετοιμασμένη πριν το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αντηλιακό σε μορφή πούδρας: Γιατί πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου και 5 για να επιλέξεις

Η αντηλιακή προστασία είναι κανόνας που ακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μην ξεχνάς ότι η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για τις κηλίδες, τα σημάδια πρόωρης γήρανσης και τον καρκίνο του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης ανήκει στην αντηλιακή σου κρέμα που είναι σε ρευστή ή σε μορφή στικ ανάλογα με τις συνήθειες αλλά και τον τρόπο που σε βολεύει να λειτουργείς.

Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να σου συστήσω την αγαπημένη αντηλιακή πούδρα που είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες και σου επιτρέπει να την ανανεώνεις κάθε φορά που το θεωρείς απαραίτητο χωρίς να χαλάσεις το μακιγιάζ.

Πρόκειται για το πιο εύχρηστο προϊόν προστασίας που εξαφανίζει τις γυαλάδες αφήνοντας τέλεια ματ όψη. Μπορείς να την ανανεώνεις όσες φορές θεωρείς ότι είναι απαραίτητο μέσα στην ημέρα ενώ μπορείς να επιλέξεις εκείνη που χαρίζει υπέροχη, ηλιοκαμένη.

Στη συνέχεια θα δεις τις 5 καλύτερες και το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις εκείνη που θα βρίσκεται στο νεσεσέρ σου από τώρα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

Jane Iredale Powder-Me SPF30 Dry SunscreenΑνάλαφρο φυσικό ευρέως φάσματος ξηρό αντηλιακό σε μορφή πούδρας  με SPF30 για πρόσωπο, σώμα και τριχωτό κεφαλής σε refiel συσκευασία και vegan kabuki brush.

Supergoop! (Re)setting 100% Mineral Powder Sunscreen SPF30 PA+++: Μια διαφανής πούδρα σταθεροποίησης με αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος και σύνθεση που αποτελείται από 100% φίλτρα μεταλλικών στοιχείων που σταθεροποιεί το μακιγιάζ, Λειαίνει την όψη της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις γυαλάδες και είναι κατάλληλη για εύκολη ανανέωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Isdin Mineral Brush on the go Facial Powder SPF 50

iS Clinical Perfect Tint Powder SPF40: Αντηλιακή πούδρα προσώπου με SPF 40 που χαρίζει κάλυψη, ευρέος φάσματος, ματ φινίρισμα και κάλυψη. Προστατεύει το δέρμα από τα ορατά σημάδια της φωτογήρανσης, ενώ ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και απορροφά την επιφανειακή λιπαρότητα.

Science Sunforgettable Total Protection Brush-On Shield SPF 30: Με τεχνολογία EnviroScreen®, αυτή η πανίσχυρη αντηλιακή ασπίδα με μεταλλικά στοιχεία, παρέχει πλήρη προστασία με εύκολη και βολική εφαρμογή ακόμη και εν κινήσει. Μπορείς να το εφαρμόσεις με ή χωρίς μακιγιάζ.

TLIFE

Αντηλιακό σε μορφή πούδρας: Γιατί πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου και 5 για να επιλέξεις

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ